Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osveta se servira hladna

FOTO Nokaut za Real: Messi i Barca spremaju veliko iznenađenje

Lionel Messi navodno nagovara bivšu zvijezdu Real Madrida da prijeđe u Barcelonu...

Angel Di Maria nova je bombastična priča iz „katalonske transferne kuhinje“. 

Katalonci pustili priču: Najskuplje pojačanje Premierlige seli u Barcu?

Bivša zvijezda Real Madrida, a sada igrač Manchester Uniteda, otkrio je za argentinski „Ole“ da je „kraljevski klub“ poslao pismo Argentinskom nogometnom savezu tražeći da ne igra u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv Njemačke.

Poderao pismo Reala

„Kada sam ga pročitao, poderao sam ga istog trenutka. Stiglo je na sami dan finala“, otkrio je Di Maria koji je bio ozlijeđen i na kraju nije mogao nastupiti u finalu.

„Real je upozorio ljude u našem Savezu da dobro promisle što bi mi se moglo dogoditi ako ipak zaigram. Sugerirali su da ne bi trebao igrati“, ukratko je Di Maria prepričao sadržaj pisma: „Otišao sam do predsjednika Grondone i pitao ga što da radim. Pogledao me i rekao: 'Ako želiš igrati, igraj. Mi ćemo preuzeti odgovornost'. Nakon toga sam se obratio izborniku Sabelli: 'Ako me želiš staviti, stavi me. Uradi što je najbolje za momčad'. Na kraju je odlučio da ipak ne igram.“

Real ga prodao Manchester Unitedu

Sada je jasno kako je time narušen odnos između Di Marije i vodećih ljudi Reala, a priča je završila Argentinčevim transferom u Manchester United za 75 milijuna eura. Di Maria se nije najbolje snašao u Manchester Unitedu, daleko je od forme koju je pokazivao u posljednjoj sezoni u Realu. Razlog tomu je prije svega očigledna razlika u kvaliteti dvaju momčadi. Jedno je igrati u Realu, a sasvim nešto drugo u današnjem Manchester Unitedu.

Di Maria u Realu nije bio glavni igrač, dok je u Manchester Unitedu najveća zvijezda. Od njega se očekuje da povuče momčad i vrati je na staze uspjeha, međutim, teško da je Di Maria u stanju to napraviti. Argentinac nije taj tip igrač, radi se o momčadskom profilu igrača, koji prije svega asistira glavnim zvijezdama. Njegove kvalitete dolaze do izražaja u momčadima tipa Reala ili Barcelone. Čini se da u Barceloni slično razmišljaju.

Messi nagovara Di Mariju da prijeđe u Barcelonu

Katalonski mediji pišu kako bi ga Luis Enrique želio vidjeti na Camp Nouu. Navodno je Lionel Messi na sebe preuzeo odgovornost da ga tijekom Copa Americe nagovori da prijeđe u Barcelonu. S obzirom da se s Realom rastao u ne baš prijateljskom tonu, u tom pogledu nema zapreke.

Dapače, pretpostavlja se da bi Di Marija rado navukao dres Barcelone i pokazao Madriđanima da ga nisu trebali prodati, odnosno da su ga trebali više poštovati. Bila bi to njegova svojevrsna osveta predsjedniku Reala Florentinu Perezu.

Di Maria se javno nije dotakao Barcelone, ali u nekoliko je navrata potvrdio da bi se rado vratio u Španjolsku. Logično je zaključiti: ako ne u Real, gdje drugdje nego u Barcelonu?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider