Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U sjajnoj su formi

Osijek se ne šali: Dobili Split i zasjeli privremeno na vrh HNL-a!

U pretposljednjoj utakmici devetog kola HNL-a jedan pogodak domaćinima je bio dovoljan za tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Seriju odličnih rezultata Osijek je nastavio u devetom kolu HNL-u u svom Gradskom vrtu gdje je pobijedio Split 3:0 i zasjeo na prvu poziciju.

Osječani su tamo ostali sve do Rijekinog demoliranja Dinama na Rujevici u derbiju ovog kola.

Igrači Zorana Zekića nisu pružili neku partiju za pamćenje, ali najvažnije za njih je da su upisali tri nova boda. Prvu četvrtinu prvenstva (9/36 kola) Osijek je okončao sa sedam pobjeda, jednim remijem i jednim porazom (doma protiv Rijeke), a to je učinak kojem se nisu nadali niti najveći optimisti u slavonskoj prijestolnici.

Crveni su dugo odolijevali, sve do 68. minute kada je strijelac bio Antonio Perošević. On je realizirao penal dosuđen zbog igranja rukom Kristijana Jakića u svom šesnaestercu nakon kornera.

Vojnović majstor, Kohorta šutjela u znak prosvjeda

U 83. minuti stigla je potvrda pobjede. Borna Barišić je s lijeve strane idealno pronašao Aljošu Vojnovića koji glavom matira nemoćnog Tomislava Duku.

Vojnović je majstorski postigao i treći pogodak - poentirao je iz okreta petom sa sedam-osam metara nakon što ga je proigrao Domagoj Pušić.

Dodajmo kako je prvih 20 minuta utakmice domaća navijačka skupina Kohorta šutjela, u znak prosvjeda jer je predsjednik kluba Ivan Meštrović uoči prošlotjedne utakmice s Dinamom na Maksimiru klupski dres poklonio Zdravku Mamiću, što je razbjesnilo navijače Bijelo-plavih.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider