Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ferguson, Pele, Baresi...

Oproštaj od Di Stefana: Dirljiva poruka Cristiana Ronalda

Brojni nogometni dužnosnici, treneri i igrači izrazili su duboko žaljenje zbog smrti legende argentinskog i španjolskog nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alfredo di Stefano je preminuo u ponedjeljak u bolnici u Madridu dva dana nakon što je doživio srčani udar.

Preminuo Alfredo di Stefano, jedan od najvećih nogometaša ikad

Cijeli nogometni svijet s tugom je primio ovu vijest, a dakako da je prvenstveno ljude u Realu preplavila beskrajna žalost i tuga zbog odlaska ovog velikana.

"Ovo je izuzetno tužan dan. Za nogomet, za sve madridiste i za mene. Napustio nas je Don Alfredo, ali legende poput njega nikada ne umiru. Hvala za sve Maestro", napisao je putem Twittera Cristiano Ronaldo.

"Težak je ovo dan za sve nas. Otišla je legenda, osoba koja je promijenila nogomet i koja je promijenila Real. Mnogo lijepih uspomena nosim u sebi s njim, bio je moj prijatelj. Ali, njegova će legenda živjeti vječno. Premalo je tek reći hvala ti za sve Alfredo, bio si neponovljiv", rekao je  predsjednik Reala Florentino Perez na press konferenciji održanoj povodom smrti legendarnog Argentinca.

"Di Stefano je bio vrhunski majstor, jedan od nogometnih pionira. Uvijek ispred svog vremena. Bio je jedan od velikana ovoga sporta", napisao je na Twitteru jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele.

Oglasio se i Alex Ferguson, najuspješniji britanski menadžer svih vremena: "Di Stefano je bio jedan od najboljih nogometaša ikad. Imao je fantastičnu karijeru, ali i život. Otišao je jedan od velikana", kazao je Sir Alex za Sky Sports.

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho je Di Stefana proglasio najboljim igračem Reala u klupskoj povijesti: "Nitko nije ni blizu ponovio njegove uspjehe. Ovo je tužan dana ne samo za nogomet, već i za cijeli sport," poručio je Mourinho.

Engleska legenda Bobby Charlton je Di Stefana opisala "najpotpunijim i najkompletnijim nogometašem svih vremena".

"Nikada prije niti poslije nismo imali tako kompletnog nogometaša," kazao je Charlton.

Bivši talijanski nogometni velikan Franco Baresi uz izraze sućuti istaknuo je kako će "Di Stefana pamtiti kao jednog od najvećih nogometnih majstora, ali i kao pravog gospodina".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider