Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometni svijet tuguje

Preminuo Alfredo di Stefano, jedan od najvećih nogometaša ikad

Umro je jedan od najvećih nogometaša svih vremena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 89. godini života umro je Alfredo di Stefano, jedan od najvećih nogometaša ikad.

Di Stefano je umro u bolnici u Madridu, gdje je primljen dan nakon svog 88. rođendana, kojeg je proslavio 4. srpnja.

Bio je hospitaliziran u bolnici Gregorio Marañón nakon pretrpljenog srčanog udara, a tri dana kasnije je preminuo, svega nekoliko sati nakon što mu je u posjetu bio predsjednik Reala Florentino Perez.

Alfredo di Stefano je rođen u Buenos Airesu 1926., a nogometnu karijeru započeo je 1945. u argentinskom River Plateu. Igrao je i za Huracan te kolumbijski Millionarios prije nego li je 1953. prešao u Real Madrid, za kojeg je u 396 utakmica u svim natjecanjima postigao 307 golova. U Realu je ostao do 1964. kada odlazi u Espanyol gdje je završio karijeru 1966.

Di Stefano je kao igrač Real Madrida osvojio sedam naslova prvaka Španjolske, pet naslova prvaka Europe, te po jedan Interkontinentalni i Kup kralja.

'Živio vječno Don Alfredo i hvala ti na svemu'

Tijekom reprezentativne karijere je nosio dresove Argentine i Španjolske. U dresu potonje reprezentacije je u 31 nastupu postigao 23 pogotka. Za Argentinu je u šest nastupa zabio isto toliko puta, a 1947. je osvojio Copa Americu.

Vijest o Di Stefanovoj smrti preplavila je sve svjetske medije, te je izazvala brojne reakcije nogometaša, nogometnih dužnosnika i svih koji su barem znali tko je bio legendarni Argentinac rođen u Buenos Airesu.

"Živio vječno Don Alfredo i hvala ti na svemu", napisao je napadač Real Madrida, aktualna devetka Kraljevskog kluba, Karim Benzema.

Gary Lineker se na svom Twitter profilu oprostio od legende Reala i svjetskog nogometa: "Umro je čovjek koji je zabio u pet europskih finala zaredom, teško će to itko nadmašiti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider