Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tražili 50 milijuna, ali...

Nema odštete: Na pomolu velika trampa na relaciji Manchester United – Tottenham

Jose Mourinho naumio je u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku srediti obranu Crvenih vragova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dovođenje pojačanja za obranu ostaje prioritet Josea Mourinha za nadolazeći prijelazni rok.

Menadžer Manchester Uniteda inzistira na dovođenju Alexa Sandra i Tobyja Alderweirelda za koje je spreman platiti po 50 milijuna eura.

Za Sandra će sigurno morati platiti odštetu, ali s Alderweireldom to možda ne bude slučaj.

Naime, u Tottenhamu su se dosjetili kako izvući maksimalnu korist iz Mourinhova interesa za belgijskim reprezentativcem i predložili da im United, umjesto odštete, prepusti Anthonyja Martiala.

Francuski as nije u Mourinhovim najužim planovima na Old Traffordu, nikako se nije uspio ustaliti u početnom sastavu i htio bi otići. Istovremeno, Mourinho nema ništa protiv njegova odlaska, a Mauricio Pochettino vidi ga kao veliko pojačanje za ofenzivu Spursa.

Martial je bez sumnje odličan igrač, može igrati i na desnom i na lijevom krilu, ali i kao centralni napadač, a upravo je ta polivalentnost ono što Pochettino traži.

I njemu, kao i Alderweireldu, istječe ugovor u ljeto iduće godine i ako klubovi na njima ne žele izgubiti, moraju ih prodati ovog ljeta.

Što se Martiala tiče, sa svojom tjednom plaćom od 65 tisuća funti uklopio bi se u budžet Tottenhama koji po pitanju ugovora igračima i dalje kaska za onim najbogatijim klubovima, ne odustajući od unaprijed dogovorene financijske strukture.

Kao i uvijek kad je posrijedi zamjena igrač-igrač bez plaćanja odštete, potegne se pitanje tko je bolje prošao. Nesumnjivo će Alderweireld biti instantno pojačanje za Unitedovu kaotičnu defenzivu, ali Martial je gotovo sedam godina mlađi i njegov angažman bi se Spursima mogao itekako isplatiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider