Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sapunica ide dalje

'Slučajno' procurilo: Je li Neymar porukom izdao Barcelonu?

Prašina oko mogućeg prelaska u Real Madrid diže se iz dana u dan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada su počela prva šuškanja oko mogućeg odlaska Neymara iz Barcelone, i to u redove najljućeg rivala Reala, mnogi su se smijali vrteći glavama. No, tko prati španjolske medije može primijetiti kako se o ovoj sapunici piše iz dana u dan, prvenstveno zbog brige čelnika katalonskog kluba oko sve bogatijih ponuda koje stižu za Brazilca.

Svako malo se plasira neka informacija koja digne prašinu. Veliku ulogu u tome ima i Neymarov otac koji voli uzbuđivati javnost i biti pod svjetlima reflektora. Otac i sin Neymar na udaru su pravosuđa zbog utaje poreza prilikom transfera iz Santosa u Barcelonu. Čak je za vrijeme suđenja javno rekao kako je bio za prelazak u Real jer onda ovakvih stvari ne bi bilo.

Svima je poznato i kako je Neymar kao dječak već prošao liječnički pregled u Realu, ali do potpisa nije nikad došlo. Sedam godina kasnije Florentino Perez je izgubio bitku s Barcelonom, a tri godine nakon toga opet je krenuo u ofenzivnu na Neymara.

Pojedini španjolski mediji vole puhati u jedra zbrke oko Brazilca. Dnevnik El Confidencial donosi priču Realovog skauta iz Sao Paula, Junija Calafata kojem je navodno Neymar poslao poruku putem What'sUp aplikacije zbog koje se diže kosa na glavi Barcinih navijača. Dogodilo se to prije godinu i pol dana, piše isti izbor.

Calafat je blizak s obitelji Neymara i godinama je radio na transferu u Real. Ostali su bliski i kada je ovaj otišao u Barcelonu, pa su proveli neko vrijeme skupa u Brazilu u ljeto 2014. Calafat je morao u Madrid na obiteljsko okupljanje, a tamo je pokazao navodnu poruku nekim članovima obitelji.

''Juni, jesi stigao sretno u Španjolsku? Znaš da sam ja za Real. Hala Madrid!'', bio je sadržaj poruke kako tvrdi jedan od rođaka Calafata, tvrdi El Confidencial.

Za nju dokaza nikakvih nema, ali i to je dovoljno da se zapali dio medijskog prostora u uvijek vrućoj španjolskoj nogometnoj javnosti. Vidjet ćemo hoće li sva ova medijska naklapanja naškoditi formi brazilskog majstora koji s Barcom gazi prema novom naslovu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider