Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
petarda bayerna

Arsenal 'nezasluženo' odnio bod iz Pariza, sedmica Barce, hat-trick Messija!

Prvog dana nove sezone Lige prvaka odigrano je sedam umjesto osam utakmica u skupinama A, B, C i D...

PSG je na svom Parku Prinčeva, u sklopu skupine A, ugostio Arsenal u derbiju 1. kola Lige prvaka i može žaliti što je upisao svega bod. Otvaranje je bilo kao iz snova za domaći sastav jer je Edinson Cavani šokirao 'topnike' nakon svega 44 sekunde utakmice. Ubačenu loptu s desne strane Urugvajac je pospremio glavom u nebranjeni dio mreže. Mogao je pariški sastav nakon toga zabiti još barem dva, tri pogotka, no sjajni kolumbijski vratar na golu Arsenala Ospina bio je nesavladiv.

Kazna za sve promašaje stigla je u 77. minuti kada je dobru akciju Arsenala pogotkom okrunio Alexis Sanchez. Mogao je i Arsenal u konačnici do sva tri boda, ali je Iwobi promašio sjajnu priliku.

Pobjeda 'topnika' bila bi u potpunosti nezaslužena nakon svega viđenog, a čak je i remi prilično navučen za londonski sastav.

U drugoj utakmici skupine A bugarski Ludogorec uzeo je bod na gostovanju u Švicarskoj kod Basela. Bugari su poveli golom Cafua, a na 1:1 poravnao je Steffen.

RASPORED svih utakmica Lige prvaka u sezoni 2016/2017

U skupini B Napoli je kao gost slavio protiv Dinama iz Kijeva, dok je Benfica pred svojim navijačima odigrala 1:1 protiv truskog prvaka Bešiktaš. Talijanski predstavnik okrenuo je rezultat u Ukrajini nakon što je Garmaš doveo Kijevljane u vodstvo. Arkadiusz Milik zabio je dva pogotka u završnici prvog poluvremena za preokret Napolitanaca.

Benfica je golom Cevija u 12. minuti prvog poluvremena povela s 1:0, a bod Bešiktašu donio je Talisca u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U skupini C odigrana je samo jedna utakmica u kojoj je Barcelona sa 7:0 isprašila Celtic. Lionel Messi, Neymar i Luis Suarez odigrali su veličanstvenu utakmicu u kojoj je Argentinac postigao hat-trick, Brazilac upisao pogodak i četiri asistencije, a Suarez dva pogotka i asistenciju. Jedini pogodak za Katalonce koji nije zabio netko od navedenog trojca zabio je Iniesta, koji je pak na poluvremenu zamijenio našeg Ivana Rakitića na travnjaku.

Susret Manchester Cityja i Borussije Mönchengladbach odgođen je za srijedu zbog jake i obilne kiše koja je neumoljivo padala.

U skupini D Bayern je na Allianz Areni razmontirao ruski Rostov s visokih 5:0, dok je Atletico Madrid slavio u Eindhovenu kod PSV-a s 1:0. Bavarci su otključali vrata gostiju pogocima Roberta Lewandowskog i Thomasa Müllera u prvom poluvremenu, a onda je posao u nastavku dovršio Joshua Kimmich s dva pogotka te Bernat s jednim.

Atletico je bio puno bolji od PSV-a, a tu je igru pogotkom okrunio Saul Niguez u 43. minuti prvog dijela. Nizozemci su mogli do poravnanja na samom isteku prvih 45 minuta, ali je Guardado promašio udarac s bijele točke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider