Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trenutno na šestom mjestu

Isprika nema: I nervozni Mourinho i uprava Uniteda krivi za najgori start u 27 godina!

Manchester United je četvrtu prvenstvenu utakmicu zaredom na Old Traffordu odigrao neodlučeno, a trenutno se nalazi na šestom mjestu s 11 bodova zaostatka za vodećim Chelseajem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ManUtd ni protiv ove godine slabašnog West Hama nije uspio upisati pobjedu kod kuće. Mourinhova momčad odigrala je siromašnih 1-1 po četvrti put zaredom na Old Traffordu u Premierligi što je najduži domaći niz bez pobjede u posljednjih 36 godina.

To ne bi bilo toliko loše da se ne radi o najgorem startu ManUtd-a u Premierligi u posljednjih 27 godina i nakon najvećeg transfera u povijesti te skoro 200 milijuna eura potrošenih na pojačanja. Protekle dvije sezone drvljem i kamenjem išlo se na Moyesa i Van Gaala, a Mourinho je još gori od njih nakon uvodnih 13 utakmica. Zadnji put United je imao ovako loš start od sezone 1989/90. Točnije od kada je Liverpool zadnji put bio prvak.

Da stvar bude gora, karizmatični Portugalac ponovno je bio isključen i suočen je s već trećom suspenzijom u nešto više od godinu dana. A ovaj put kazna bi mogla biti veća od jedne utakmice. Incident se dogodio u 27. minuti. Bijesni Mourinho udario je bocu s vodom pored aut linije nakon što je sudac Jonathan Moss pokazao žuti karton Pogbi.

Menadžer Uniteda već tjednima ponavlja kako njegova momčad dominira, ali da jednostavno ima manjak sreće. Što i stoji za neke utakmice, ali četiri remija kod kuće od kojih su tri došla protiv momčadi iz donjeg doma ne može biti samo plod loše sreće.

Očito ManUtd ima puno više poteškoća nego se to prvotno mislilo. Vodeći Chelsea odmakao je na pristojnu razliku, a Mourinhov sastav momentalno nije ni među četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka, koju ove sezone ni ne igraju.

Gledajući s vremenskim odmakom, postavlja se pitanje je li United uopće napredovao od kada je smijenio Moyesa bez da mu je dao dovoljno vremena da se pokaže. Ako je njegov odlazak bio opravdan, što je onda s Van Gaalom ili Mourinhom? Nitko u povijesti kluba nije imao veći budžet za pojačanja, a rezultati su lošiji od gotovo svih Fergusonovih sezona.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider