Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak Lippija

'Kaiser Franz' otkrio gdje će Guardiola, 'trampa' Chelseaja i Reala

Jose Mourinho nalazi se pred otkazom u Chelseaju, a Pep Guardiola mogao bi napustiti Bayern na kraju sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Upravni odbor Chelseaja na čelu s vlasnikom Romanom Abramovičem sinoć je raspravljao o sudbini posrnulog menadžera Josea Mourinha, javlja BBC.

Nogometna tržnica se zahuktava, a osim igrača moglo bi doći i do "seobe" uglednih trenera. Chelsea se nalazi u najvećoj krizi rezultata otkada ga je kupio ruski milijarder. Nakon 16 odigranih kola, nalazi se na tek 16. mjestu s tek 15 bodova. Dovoljno za zaključak kako je portugalski stručnjak blizu izlaznih vrata Stamford Bridgea.

S obzirom na izvanredno sazvani sastanak Upravnog odbora, nije sigurno da će voditi momčad u sljedećem kolu protiv Sunderlanda. Nakon poraza Chelseaja u prošlom kolu na gostovanju kod vodećeg Leicestera, Mourinho je pod velikim pritiskom. Portugalac je podigao prašinu izravno optuživši svoje igrače za „izdaju“, što dovoljno govori o ukupnoj atmosferi u svlačionici Chelseaja.

U Leicesteru se još jednom zorno pokazalo da su ozbiljno narušeni odnosi između Mourinha i najveće zvijezde kluba Edena Hazarda. Mourinho je sarkastično prokomentirao Hazardov izlazak s travnjaka. Prilično je jasno insinuirao da je Belgijac predramatizirao, skoro pa odglumio ozljedu, te da je u biti na svoju ruku napustio travnjak. Belgijski mediji su se raspisali kako Hazard bojkotira Mourinha.

Mourinho se vraća u Real?

Zanimljivo je da se izvanredni sastanak Upravnog odbora Chelseaja poklopio sa spekulacijama španjolskih medija o mogućem povratku Mourinha na klupu Real Madrida. Florentino Perez je ostao u dobrim odnosima s Portugalcem i navodno smatra kako bi bio najbolje rješenje za Real s obzirom na trenutačnu kriznu situaciju u madridskom klubu.

Priča drži vodu! Jednim udarcem riješila bi se dva problema: Abramovič bi pronašao način kako da se riješi Portugalca, a da mu ne mora isplatiti najveći dio goleme otpremnine od pedesetak milijuna eura, a Real bi našao adekvatnu zamjenu za Rafaela Beniteza. Moguće je i da se dogodi "trampa" u kojoj bi Mourinho završio u Realu i sa sobom povuče nekog od ljubimaca, a Chelsea bi dobio jednu od nezadovoljnih zvijezda Reala.

Dok se Englezi i Španjolci bave Mourinhom i Benitezom, u Njemačkoj je u fokusu Pep Guardiola koji je izazvao totalnu strku najavom da će u sljedećih nekoliko dana objaviti gdje nastavlja karijeru.

„Večeras još nemam odgovor, ali imat ću ga sljedećeg tjedna“, priopćio je njemačkim medijima nakon Bayernove pobjedu u njemačkom Kupu.
Glavno je pitanje što je odlučio? Ostaje li u Bayernu ili ga napušta? Ako ga napušta, gdje odlazi?

Guardiola odlazi u Englesku

U proteklih nekoliko tjedana katalonski mediji isprva su tvrdili da je Guardiola sve dogovorio s Manchester Cityjem, no kasnije su ipak povukli „ručnu“ i ostavili prostor za druge opcije.

Ako pitate Franza Beckenbauera, sigurno odlazi iz Bayerna...
„Ali ne u Manchester City, već u Manchester United. Mislim da će izabrati United zbog njegove popularnosti u svijetu“, uvjeren je počasni predsjednik Bayerna.

Još dvije trenerske priče zaokupljaju pažnju europskih medija. Čini se da se Marcello Lippi i Marcelo Bielsa vraćaju u „sedlo“.

Lippi navodno pregovara oko preuzimanja klupe Lyona, a Bielsa Swanseaja. Obojica su slobodni. Talijan je još prošle godine raskinuo ugovor s kineskim Guangzhouom Evergrandeom, a Argentinac u kolovozu s Marseilleom.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider