Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Valjda neće biti problema

'Modra' invazija na München: Najbrojnije gostovanje u povijesti!?

„Modre“ u Münchenu čeka najbezbrižnija utakmica u skupinama Lige prvaka. Dinamo stiže na Allianz Arenu u statusu totalnog autsajdera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je veliki, ogromni favorit, što sugeriraju i koeficijenti na kladionicama. Nitko ili malo tko očekuje da Dinamo osvoji bod(ove) u Münchenu.

Moćni bavarski stroj čeka Dinamo: Sve osim pobjede Bayerna bila bi senzacija

Stoga „modri“ mogu igrati bez rezultatskog imperativa, bez pritiska, opušteno, baš za svoj gušt. Jedino što navijači traže od njih jest da daju sve od sebe, da pokažu zube moćnim Bavarcima, pa što bude.

Nije sramota dobiti porciju od Bayerna

Neće biti nikakva sramota čak i ako izgube s pet ili šest golova razlike. Bayern je znao napuniti mrežu i puno većim klubovima od Dinama. Nećemo ići u daleku prošlost, dovoljno se prisjetiti prošle sezone. Pitajte Romu, Šahtar ili Porto kako je izaći na megdan moćnom bavarskom stroju i „popiti“ šest ili sedam komada. Kod kuće ili u gostima, svejedno. Bayern je uz Barcelonu i Real najjači klub današnjice, i povijesno gledajući jedan je od najvećih klubova svijeta, pravi gigant.

Najvažnije je da se „modri“ ne raspadnu ako prime radni pogodak. Dinamo ne treba mijenjati taktiku čak i ako Bayern povede 2:0 ili 3:0, jer čisto je samoubojstvo krenuti na Bayern otvorenim gardom, to može završiti samo kanonadom golova.

'Modri' moraju uživati i biti hrabri

„Modri“ moraju biti relaksirani, uživati u nogometu, ali u isto vrijeme biti hrabri, koncentrirani, čvrsti i požrtvovani. Samo na taj način mogu Bavarce staviti na iskušenje i možda, tko zna, ostati neporaženi, što bi bilo ravno čudu. Ako se uplaše i budu ukočeni, teško će nastradati.

Dinamo je protiv Arsenala pokazao da može i zna. Kako reče Zoran Mamić, i igrači Bayerna su od krvi i mesa, i oni mogu pogriješiti, i njih se može predriblati, proći ih duplim pasom ili im odnijeti loptu u duelu. U nogometu ništa nije nemoguće, to je dokazano već mali milijun puta. Uostalom, nije li Dinamo to pokazao protiv Arsenala? OK, Bayern nije Arsenal, Bavarci su em moćniji, em se neće opustiti, dobili su upozorenje s Maksimira, no ne treba se unaprijed predavati, treba barem pokušati iznenaditi.

Invazija na München

Dinamo će nakon tko zna koliko godina na europskom gostovanju imati veliku podršku navijača. Očekuje se da će ih na Allianz Areni biti oko 5.000. Neki su mišljenja da će ih biti i dosta više. Znamo da u Münchenu, Bavarskoj i cijeloj Njemačkoj ima puno Hrvata. Naši su ljudi razno-raznim kanalima došli do ulaznica, povrh onih 3.500 koliko je pripalo Dinamu po UEFA-inom pravilniku. U to uopće ne treba sumnjati. Ako odbacimo utakmicu sa Steauom u Ljubljani, više od 5.000 navijača na europskom gostovanju možda nikad nije ni bilo. Ni u Bergamu, ni u Budimpešti, ni u Zürichu, ni u Milanu, ni u Stuttgartu...

Nadajmo se da će sve proteći bez incidenata i problema, da će to biti pravi praznik nogometa, u kojem se treba samo uživati. Tko god slavio, ne sumnjamo da će nakon utakmice teći potoci piva. Oktoberfest se ne smije propustiti...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider