Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modrima' treba čudo

Moćni bavarski stroj čeka Dinamo: Kako ostati neporažen u Münchenu?

Bayern je kod kuće u skupini Lige prvaka od posljednjih 15 utakmica pobijedio 14 puta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bavarski velikan je slavilo u prvoj utakmici Lige prvaka kod Olympiacosa, unatoč najboljim naporima grčke momčadi da izvuče pozitivan rezultat. Držali su se domaćini do 52 minute, kada je Thomas Müller otvorio konto na stadionu Karaiskakis, a kasniji pogodak Götzea osigurao pobjedu.

Bayern uživa u dominaciji na početku nove sezone te je ponovno istaknuo kandidaturu za velike stvari. Slavio je u svih sedam ligaških utakmica, a posebno briljira Robert lewandowski koji je zabio već deset pogodak, ali nije se još upisao u strijelce u Ligi prvaka. I tu prijeti najveća opasnost po Dinamo. Nedavno je zabio pet golova u devet minuta protiv Wolfsburga, pa će Dinamova obrana morati dobro pripaziti na njega.

Guardiolini igrači ne sumnjaju u pobjedu. Zabili su 14 golova u posljednje četiri utakmice i sigurno će htjeti što prije načeti 'modre'. Obrambeno su također dobri, primili su dosad samo pet pogodaka u svim natjecanjima i bit će krucijalno iskoristi svaku priliku pred Bayernovim golom.

Igrače Bayerna iznenadila je pobjeda Dinama nad Arsenalom. Dovoljno da budu oprezniji, ali još uvijek ih se može iznenaditi. Iako se radi o jednoj od najboljih momčadi na svijetu. Ali Dinamo bi trebao praktično odigrati bez pogreške i k tome imati sreće. Moćni bavarski stroj možda neće imati milosti, ali s velikom požrtvovnošću može se otići iz Allianz Arene uzdignute glave.

Kamo sreće da dođe do nekog šoka po Bayern. 'Modri' se potajno nadaju novom čudu, još ih drži pozitivna atmosfera nakon senzacije na Maksimiru. No, njemački prvak je taj o kome sve ovisi. Većinom. Bude li Guardiolina momčad precizna od starta, moglo bi sve krenuti nizbrdo.

Puno toga ide na ruku bavarskog sastava koji je u impresivnoj formi i ima vrhunske individualce. Prema tome, sve osim pobjede Bayerna bilo bi ogromno iznenađenje. O osvajanju tri boda nećemo ni maštati. Nakon Arsenala, bio bi to najbolji europski podvig nakon osamostaljenja. Ako ne i u povijesti. Definitivno priča koja bi odjeknula diljem Europe poput 'bombe'.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider