Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slavlje u Madridu

Messi nakon 9 mjeseci opet na klupi: Luis Enrique poslao poruku

Leo Messi još se jednom prometnuo u heroja Barcelone i to u derbiju u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već u 3. kolu nove sezone Barcelona je morala na teško gostovanje kod Atletica. No, kao i prošle sezone, Luis Enrique očito ima lijek za momčad Diega Simeona. Slavila je Barcelona iako je Atletico poveo golom Fernanda Torresa u 51. minuti. Četiri minute kasnije poravnao je Neymar, a u 77. minuti pobjedu je donio Leo Messi na asistenciju Luisa Suareza.

VIDEO Još jedan dokaz nerazumne politike Reala: Slučajni heroj!

VIDEO Neymar i Messi okrenuli Atletico u velikom derbiju

Početak utakmice donio je nesvakidašnju sliku. Leo Messi sjedio je na klupi, a to se zadnji put dogodilo prije devet mjeseci kada je Barcelona izgubila kod Real Sociedada. Zaiskrilo je tada između Messija i Luisa Enriquea, i to jako. Spasio je stvar Xavi koji je pomirio trenera i najveću zvijezdu nakon čega je krenula nezaustavljiva serija koja je na Camp Nou donijela Ligu prvaka, prvenstvo i Kup kralja.

Ovaj put Messijevo 'grijanje klupe' nije uzrokovalo svađu. I ovaj put je Luis Enrique procijenio kako je bolje da Argentinac malo odmori nakon dugog puta. Igrao je dvije utakmice za reprezentaciju u SAD-u pa prekooceansko putovanje pa rođenje drugog djeteta. I Messi je ovaj put, iako znamo da ne voli odmarati, prihvatio trenerov prijedlog. Ispalo je dobro za obojicu…

''Razgovarali smo uoči utakmice. Stigao je s dugog putovanja i bolje je bilo ne riskirati'', rekao je Enrique nakon pobjede u Madridu.

Ovaj put je Luis Enrique uspio bezbolno primijeniti jedan od svojih osnovnih trenerskih postulata. Tko ne trenira preko tjedna, taj neće ni igrati vikendom. Ok, malo je popustio pa je Messi dobio pola sata. Pokazalo se to punim pogotkom. No, poentirao je Enrique u još jednoj stvari. Uspio je pokazati svim ostalim zvijezdama da i oni 'smiju' na klupu, ako već može najbolji među njima.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider