Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zašto mu nisu vjerovali?

VIDEO Još jedan dokaz nerazumne politike Reala: Slučajni heroj!

Nakon dva tjedna od slučaja „De Gea“, sada već totalno besmisleno zvuči da je Real namjeravao za vratara Manchester Uniteda dati 30 milijuna eura plus Navasa, čiji je jedini nedostatak u odnosu na De Geu taj što nije Španjolac, odnosno što dolazi iz marketinški nezanimljive zemlje – Kostarike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošla su tri kola Primere, a Real još nije primio pogodak. To se nije dogodilo od sezone 1975/76., kada je na vratima „kraljeva“ bio Miguel Angel. Štoviše, prije toga to se još dogodilo samo u sezoni 1957/58. Dakle, tek treći put u 113 godina Real je prva tri kola odradio netaknute mreže. Jedan od najzaslužnijih za taj rezultat, uz naravno kompletnu obranu, zasigurno je kostarikanski vratar Keylor Navas.

Messi nakon 9 mjeseci opet na klupi: Luis Enrique poslao poruku

U te tri utakmice suparnici su Realu zapucali u okvir vrata tek pet puta, u tri slučaja radilo se o dobrim šansama, a Navas je u svih pet slučajeva vrhunski reagirao, uključujući obranu jedanaesterca protiv Betisa u prvom kolu. Navas, dakle, nije imao previše posla, ali tako je oduvijek s vratarima Reala. Na utakmici imaju jednu ili dvije intervencije i u danom trenutku moraju biti na visini zadatka. Odisao je sigurnošću i samouvjerenošću, izlascima na centaršutove, odigravanjima nogom i postavljanjem zadnjeg reda obrane. Za usporedbu, Real je prošle sezone primio šest golova u prva tri kola, a suparnici su mu devet puta zapucali u okvir vrata. Na vratima je bio Iker Casillas.

Uglavnom, madridski sportski dnevnici natječu se u pohvalama na račun kostarikanskog vratara, a do prije dva tjedna pripremali su trijumfalan doček Davidu de Gei i nitko nije previše mario za Navasa. Malo kome je padalo na pamet da taj transfer nema previše smisla. Kad u vlastitom dvorištu već imate svjetskog vratara, nije li glupo trošiti energiju na dovođenje novog vratara, koji je k tome tri-četiri puta skuplji?

Navas je već na startu sezone pokazao da je bio posve nezasluženo zapostavljen u Realu, gdje je stigao kao najbolji vratar Primere i uz Manuela Neuera najbolji vratar Svjetskog prvenstva u Brazilu. Usprkos tim preporukama morao je strpljivo čekati rasplet situacije s Casillasom, iako je ovaj u posljednje dvije-tri sezone bio daleko od prijašnje forme, a kada je napokon dočekao Casillasov odlazak, poslužio je kao moneta za potkusurivanje s Manchester Unitedom u neostvarenom transferu Davida De Gee.

Sve to pokazuje da mu u Realu nisu vjerovali, iako je sve govorilo da se radi o vrhunskom vrataru, sigurno jednom od najboljih na svijetu. Nakon dva tjedna od slučaja „De Gea“, sada već totalno besmisleno zvuči da je Real namjeravao za vratara Manchester Uniteda dati 30 milijuna eura plus Navasa, čiji je jedini nedostatak u odnosu na De Geu taj što nije Španjolac, odnosno što dolazi iz marketinški nezanimljive zemlje – Kostarike. Puno je onih koji će reći da je to još jedan dokaz nerazumne politike Florentina Pereza. Navasa je na Bernabeuu zadržala samo sreća, odnosno nepredviđena birokratska zavrzlama, a nekoliko dana kasnije postaje heroj Bernabeua, moglo bi se reći "slučajni junak", i dostojni nasljednik Casillasa, ali Casillasa iz najboljih dana.

Kostarikancu nedostaje još samo 71 minuta bez primljenog gola da se upiše anale Reala, odnosno da sruši rekord Miguela Angela. Real u sljedećem kolu dočekuje ne baš prejaku Granadu. Dakle, čini se prilično izvjesnim da bi se to moglo dogoditi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider