Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Za ovo se živi"

Evo kako je Kek najavio derbi i odgovorio na "bombe" iz Dinama

Uoči velikog derbija s Dinamom trener Rijeke Matjaž Kek dao je intervju za Dnevnik Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već se odbrojavaju dani i sati do subote i velikog okršaja Rijeke i Dinama na Rujevici. Uoči derbija koji bi Riječanima mogao donijeti povećanje prednosti na golemih 7 bodova, a isto tako i Dinamu smanjenje zaostatka na samo 1 bod, ekskluzivno smo posjetili tabor vodeće momčadi lige i razgovarali s trenerom Matjažom Kekom, kojeg smo vidjeli u malo opuštenijem i izravnijem tonu nego inače.

Trener Rijeke je pokazao da ima istančan smisao za humor. Uglavnom, bio je to Kek kakvog možda do sada niste vidjeli...

Kakvu Rijeku njezini navijaču mogu očekivati u velikom derbiju koji bi se mogao pokazati presudnim u utri za prvaka?
„Možda je presudna za vas“, sa smiješkom je kontrirao slovenski stručnjak pa nastavio:

„Kome je presudna utakmica kada je deset kola do kraja i trideset bodova u igri, onda ne znam je li baš u pravu. Ali dobro, i nas veseli takva utakmica, za takve utakmice živimo i radimo, jer ipak drugačije je kada se 14 dana prije traži ulaznica više, kada znaš da ti dolazi suparnik koji je apsolutni vladar hrvatske nogometne scene u zadnjih desetak godina, a na kraju krajeva izazovno je za nas, daje veliki motiv igračima i ja mislim da je to dobro za hrvatski nogomet“, ispričao je Kek.

Kakav vam se čini Dinamo? Imate li dojam da su se pred derbi razigrali?
„Poštujemo i respektiramo svakog protivnika, ali prije svega mislim da može biti puni samopouzdanja, odlučni, hrabri, jer samo tako se možeš postaviti i parirati momčadi koja dominira hrvatskom ligom zadnjih godina.“

Svjedočili smo posljednjih dana zanimljivim izjavama iz redova Dinama. Sportski direktor Dinama Romeo Jozak rekao je, među ostalim, da Rijeka ne gradi najavljenu tribinu zato što zna da neće nastupati u Ligi prvaka. Što vi kažete, mislite li da vrše nekakav pritisak ili su sami nervozni?
„Ne znam, a i ne zanima me to. To je dio folklora i sastavni dio priče o nogometu i utakmicama. A sada tko i kada poznaje strane neba... Ma neću ulaziti u to, ionako sam već previše rekao. Ja bih želio da poštujemo jedne druge, da s igrom dokažemo tko je bolji, da ljudi dođu na stadion i uživaju u nogometu“, kazao je Kek.

Što je po vama najbolji dio hrvatskog nogometa, a što najgori? Koje su vaše impresije?
„Meni je izuzetna čast da sam tako dugo izdržao u HNL-u. Nije bilo lako 'skijašu' ovdje doći“, našalio se Kek pa nastavio:

„Najbolji dio je velika kvaliteta, velika individualna kvaliteta i dobra nogometna škola, što potvrđuju rezultati. S druge strane, negativni aspekt je neulaganje u infrastrukturu i bolje uvjete za rad. To malo ne razumijem, ali to je samo moje zapažanje sa strane, da ne bi opet netko rekao da pametujem.“

Koliko se još namjeravate zadržati u Rijeci?
„To je jako teško reći. Treba raditi i vidjeti gdje će me to odvesti“, zaključio je Kek.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider