Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gomes dolazi, Mateo odlazi

Kovačiću odbrojeni dani u Madridu: Engleski velikan pokucao na vrata Reala

Dolaskom Andrea Gomesa Real će morati nekoga prodati, a Mateo Kovačić prvi je na izlaznoj transfer listi madridskog velikana.

Real Madrid užurbano radi na zaključivanju transfera Andrea Gomesa. Veznjak Valencije i portugalske reprezentacije na korak je od Real Madrida, piše Marca u današnjem izdanju.

U pregovore se aktivno uključio i Gomesov prijatelj i suigrač iz reprezentacije, Cristiano Ronaldo, koji je također u prijateljskom i poslovnom odnosu s vlasnikom Valencije Peterom Limom te moćnim menadžerom Jorgeom Mendesom, pa je odlučio pogurati cijelu priču. Ronaldo je čak na jednoj od društvenih mreža objavio zajedničku fotografiju nabrojanih persona.

Spekulira se da će transfer iznosti oko 60 milijuna eura. Dakle, već se praktički sve zna pa je logično zaključiti da bi se taj posao trebao uspješno finiširati i da će Gomes uskoro navući Realov dres. Marca stoga već proširuje temu s analizom što će Gomesov dolazak značiti za ostatak momčadi.

Dolaskom Gomesa i povratkom Asensia s posudbe stvorit će se velika gužva u veznom redu madridskog kluba. Real će morati nekoga prodati, a Mateo Kovačić prvi je na izlaznoj transfer listi madridskog kluba, ističe Marca.

Kovačić se nije uspio nametnuti

Hrvatski veznjak došao je u Real iz Intera prošlog ljeta za 30 milijuna eura po „narudžbi“ Rafaela Beniteza. Kovačić je Benitezova želja, ali ne i Zidaneova, koji je naslijedio Beniteza na klupi Real i odveo ga do 11. naslova prvaka Europe. Marca ističe da se Kovačić nije potpuno prilagodio novoj momčadi. U procesu adaptacije puno mu je pomogao sunarodnjak Luka Modrić, no ipak se nije nametnuo pa ga ni Benitez, a kasnije ni Zidane nisu previše koristili. Madriđani osluškuju tržište i nadaju se da dobroj ponudi, iako hrvatski veznjak ne odustaje i šalje signale Zidaneu da može na njega računati.

Kovačiću se očito ne odlazi iz Reala, što je posve razumljivo, no veliko je pitanje može li se nametnuti i promijeniti trenerovo mišljenje, ali i mišljenje većina analitičara koji nisu baš zadovoljni njegovim prezentacijama.
Zidane je zadovoljan Kovačićevim angažmanom na treninzima, ali budući da je konkurencija ogromna, ne može mu jamčiti minutažu.

Klopp želi hrvatskog veznjaka

Kovačića želi nekoliko talijanskih i engleskih klubova. Jedan od njih je navodno i Liverpool, a ranije se već pisalo da ga želi i Milan. Međutim, Jurgen Klopp je navodno pokazao veliki interes i lako je moguće da se Kovačić uskoro pridruži Dejanu Lovrenu na Anfieldu, što se i ne čini tako lošim rješenjem, zar ne?

Marca zaključuje da je Kovačić još mlad igrač, da su mu tek 22 godine, ali i da je već proveo dvije godine u Interu te da se ne može reći da je igrač bez iskustva. Kovačić je pokazao volju i htjenje da se priključi prijevremeno pripremama Reala u Kanadi, iako je bio s reprezentacijom na Euru i mogao je još odmarati, no ako se uskoro nešto dramatično ne promijeni, čini se da su mu dani u Realu odbrojani.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider