Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odmah iza Pogbe

"Svemirski" transfer: United potukao Barcu, Mourinho dovodi ljubimca

Manchester United priprema novi veliki transfer koji bi se trebao realizirati predstojećeg ljeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United navodno je otvorio pregovore s Monacom oko transfera Bernarda Silve, 22-godišnjeg portugalskog veznjaka, na kojeg su bacili oko mnogi veliki europski klubovi.

Engleski mediji spekuliraju kako je menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho veliki obožavatelj Silvina nogometnog umijeća.

Monaco je kupio Silvu od Benfice 2015. za 15,75 milijuna eura, a godinu prije doveo ga je na posudbu s pravom otkupa ugovora.

S obzirom na odlične igre Monaca posljednjih godinu-dvije Silvi je kao ponajboljem igraču kluba višestruko narasla cijena. Navodno je Manchester United spreman isplatiti Monacu čak 82 milijuna eura.

United želi što prije zaključiti pregovore s Monacom, jer je za Silvu živo zainteresirana i Barcelona. Tehnički direktor Barcelone Robert Fernandez viđen je na utakmici Monaca ovog tjedna.

Manchester United je 2015. upravo iz Monaca doveo Anthonyja Martiala za 42 milijuna eura, s potencijalom da transfer dosegne 68 milijuna eura ako se ostvare zadani uvjeti, čime je Martial postao najskuplji tinejdžer u povijesti nogometa.

Silva je ove sezone postigao sedam golova u 32 utakmice za Monaco, koji je vodeća momčad francuske Ligue 1 nakon 24 odigrana kola. Za Portugal je upisao deset nastupa i zabio jedan gol.

Ako se transfer ostvari za spomenuti iznos, Silva će postati drugi najskuplji nogometaš Manchester Uniteda u povijesti. Prvi je Paul Pogba kojeg je United ljetos doveo iz Juventusa za 105 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider