Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreću u veliku akciju

Spremni platiti rekordni iznos u povijesti nogometa za Messija!

Engleski nogometni klub Manchester City spreman je na ljeto platiti 116 milijuna eura za Barceloninog napadača Lionela Messija što bi bio najvredniji transfer u povijesti nogometa, pišu u nedjelju britanske novine The Mirror.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City, kojeg vodi bivši Messijev trener Pep Guardiola, plaćao bi 30 milijuna eura po sezoni za Argentinca do ljeta 2021. godine. Real Madrid, primjerice, prema novom ugovoru plaća Cristianu Ronaldu oko 21 milijun eura godišnje.

Messijev ugovor s Barcelonom istječe na ljeto 2018. godine, a klupski predsjednik Josep Bartomeu je izjavio prošli tjedan kako će 29-godišnji napadač završiti karijeru u prvaku Španjolske. On za Barcelonu igra od 2004. i već se tjednima govori o produljenju ugovora no pregovori nisu zaključeni.

Među direktorima Manchester Citija su Txiki Begiristain i Ferrán Soriano koji su s Messijem proveli nekoliko sezona u katalonskom klubu.

Ljetošnji transfer francuskog veznog igrača Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United, težak 105 milijuna eura, najveći je dosadašnji trensfer u nogometu. On je nadmasio prelazak Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid za 101 milijuna eura te ranije Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real Madrid za 96 milijuna eura.

Predsjednici njemačkih nogometnih klubova Bayerna i Borussije izjavili su prošli tjedan kako su engleski i španjolski klubovi napuhali cijene nogometaša te da to nastavljaju raditi čime cijene igrača nastavljaju rušiti rekorde.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider