Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo ne treba nikome

Maloljetnik jedan od dvojice uhićenih torcidaša: 'HNS naletio na 'emotivce'

Dan nakon sramotnog napada huligana na delegaciju HNS-a, oglasila se i Torcida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovaj put se na odmorištima nisu tukli huligani iz navijačkih skupina, već je napadnuta delegacija HNS-a u kojoj je bio i izbornik Niko Kovač. Jedan se navijački kombi pri povratku iz Istre, gdje je Hajduk igrao ovog vikenda, našao kod Macole u isto vrijeme kada i sedmorka iz HNS-a koja je također svratila na ručak na putu prema Splitu.

Iz kombija splitskih registracija privedeno 12 napadača na delegaciju HNS-a

Vrbanović nakon napada: Strašno, još smo svi u šoku!

Hajduk osudio napad huligana na izbornika Kovača i delegaciju HNS-a

Dvanaest pripadnika Torcide (s područja Solina, Knina, Splita, Imotskog, Ramljana, Sutivana i Unešića) nije izdržalo već je verbalno napalo delegaciju saveza, a 'ticketing' menadžer Nikša Martinac dobio je i poneki udarac. Sramotan huliganski napad uspio je srećom proći bez većih posljedica, a izbornik Kovač je nekako uspio smiriti situaciju. Nakon što je 12 napadača privedeno, zadržana su dvojica koja su optužena za fizički napad, a jedan od njih je maloljetnik iz Unešića.

Najžešći dio Torcide ne želi mir s HNS-om, točnije ne s ovom aktualnom vrhuškom koja je, po njima, još jednom prevarila Splićane. Hajduk je jučer odmah najžešće osudio huliganski napad te poručio kako ova 12-orica ne predstavljaju Hajduk niti njihove navijače u cjelini.

No, glasnogovornik Torcide nije osudio napad već je pokušao iznijeti razloge zbog kojih je na ovakav način eskalirala cijela situacija.

''Kad se opravdava ponašanje nekih dužnosnika HNS-a, onda često čujemo frazu, on je emotivac, malo ga ponese. Očito je da su sada ljudi iz HNS-a naletjeli na par emotivaca i s druge strane. Pa kad se sjetiš pjesama koje su neki ponosno pjevali i njima vrijeđali Hajduk i grad Split, kad vidiš ljude koji su direktno odgovorni što navijači Hajduka iz Splita i Dalmacije umjesto na Maksimiru, dan provode u zagrebačkim policijskim postajama, iako njihovo privođenje završava bez bilo kakvih prijava, onda te emocije malo ponesu.

Damir Gruić iz Torcide to je rekao za Dalmatinski portal i dodao:

''Za normalizaciju odnosa u hrvatskom nogometu neće biti dovoljne neke kozmetičke promjene, kao dolazak reprezentacije u Split. Zahtjevi Hajduka i njegovih navijača su puno veći i bez da se primjerice Lokomotiva izbaci iz lige, da se Šupraha smijeni sa svih funkcija u nogometu, da se pronađu i izbace iz hrvatskog nogometa suci koji su dobivali 'božićnicu' za pošteno suđenje i slično, sukob između ove regije i grada s jedne strane i HNS-a s druge strane neće prestati. Rekao je jednom prilikom jedan bivši igrač Hajduka 'emocije su zajebane'. HNS bi to mogao shvatiti kad bude prekasno…'

No, momci iz Torcide moraju shvatiti jednu stvar, nasilje nikad ali nikad ne može biti rješenje. Za ovaj potez tih 'emotivaca' opravdanja nema baš kao ni za ono što su radili neki dužnosnici HNS-a iz gore izrečenih navoda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider