Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sramotan napad

Iz kombija splitskih registracija privedeno 12 napadača na delegaciju HNS-a

Slučajan susret kod Macole pretvorio se u prijetnje huligana i udaranje jednog člana delegacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ličko-senjska policija privela je dvanaest navijača zbog napada na izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na odmorištu Zir kod Gospića, pri čemu nitko od sedmorice predstavnika HNS-a, koji su kombijem iz Zagreba putovali prema Splitu, nije ozbiljnije ozlijeđen.

Vrbanović nakon napada: Strašno, još smo svi u šoku!

Hajduk osudio napad huligana na izbornika Kovača i delegaciju HNS-a

Glasnogovornica PU Ličko-senjske Maja Brozičević izjavila je Hini kako je policija dojavu o incidentu na autocesti A1 dobila oko 17 sati. Policajci su odmah izašli na teren i ubrzo u Gračacu uhitili dvanaest osoba, koje su se kombijem splitskih registracija dovezle do odmorišta Zir.

"Incident se odvijao na parkiralištu odmorišta Zir. Delegacija HNS-a se nalazila u kombiju marke Mercedes Vito, zagrebačkih tablica. Prvo je došlo do verbalnog, a onda i fizičkog obračuna. Za sada nitko od sedam osoba iz kombija zagrebačkih tablica nije zatražio liječničku pomoć. Privedene osobe se sada nalaze na kriminalističkom istraživanju u Policijskoj postaji Gospić", kazala je Brozičević.

Srećom nema ozlijeđenih

U HNS-ovoj delegaciji bio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, glasnogovornik Tomislav Pacak, te Iva Olivari, Alan Balen i Nikša Martinac.

HNS je objavio kako je njihovu delegaciju napalo desetak huligana s navijačkim obilježjima Hajduka, no da je incident okončan bez ozbiljnijih posljedica. Navodno je udaren 'ticket' menadžer Martinac, a Vrbanović je pogođen plastičnom bocom.

Glasnogovornica Brozičević je rekla kako uhićene osobe na sebi nisu imale nikakva navijačka obilježja, no nije isključila mogućnost da su ih u međuvremenu odbacili.

Dodala je kako je policija uzela izjave sedmorice članova delegacije HNS-a, koji su nakon toga nastavili put za Split.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider