Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
početna cijena - 'sitnica'

Zidane odlučio koga želi priključiti svom ljubimcu Modriću u vezi

Luka Modrić osvanuo na naslovnici Marce pod naslovom 'Luka i Zidane potpuna veza'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Debi Zinedinea Zidanea na klupi Real Madrida prošlog vikenda prošao je bolje od svih očekivanja. 'Kraljevi' su na Santiago Bernabeu slavili s 5:0 protiv Deporitva, no što je još bitnije igra Zidaneove momčadi bila je vrlo atraktivna, lepršava i zadovoljavajuća za navijače. Ukratko daleko bolja od one pod Rafom Benitezom.

To je nakon utakmice potvrdio i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je u ponedjeljak uvršten u najbolju momčad 2015. godine na dodjeli Zlatne lopte u Zürichu.

"Žao mi je Rafe i želim mu zahvaliti na svom radu i trudu koji je uložio. No treba biti iskren i reći da je promjena bila dobra. Ako pogledate današnju utakmicu i usporedite ju s bilo kojom prethodnom, složit ćete se da momčad igra puno bolje nakon ove promjene", rekao je iskreno hrvatski reprezentativac nakon demoliranja Deportiva.

Modrić je i Zidaneov miljenik

Modrić je član Reala od 2012. godine, a otkako je Carlo Ancelotti sjeo na klupu postao je standardni prvotimac. Pod talijanskim stručnjakom Modrić je postao glavni kreativac u momčadi, odnosno 'motor'. Ritam, tempo, igra, akcije, ama baš sve prolazi kroz noge hrvatskog reprezentativca. Osim uloge u organizaciji napada Modrić je glavni igrač i u obrani, odnosno posljednjoj liniji veznog reda. Drugim riječima Hrvat je pravi primjer kompletnog veznjaka koji radi za momčad i prema naprijed i prema otraga. Njegovo značenje za igru Reala možda je najbolje opisao španjolski nogometni analitičar Hugo Cerezo.

"Modrić je jednostavno neizostavan član Real Madrida. Svi se oko toga slažu; od igrača do trenera pa sve do navijača. Svi su oni naglašavali njegov izostanak tijekom ozljede koja ga je udaljila s travnjaka na čak četiri mjeseca. Samo igrači najviše svjetske klase mogu toliko utjecati na sustav jedne tako velike momčadi kao što je Real".

Dolaskom Zinedinea Zidanea na klupi mnogi su se pitali što će sada biti s Modrićem, odnosno na koji će ga način i koliko koristiti francuski strateg. Ako je suditi prema prvoj utakmici, Modrić će pod Zidaneom doživjeti preporod, a razlog je taj što mu Francuz daje veliku slobodu u veznom rodu koja omogućava da Luka pokaže svoj puni potencijal.

Mnogi su zaboravili da je u lanjskom intervjuu za Canal+ Zidane uvrstio Modrića u svoju idealnu postavu svijeta u tom trenutku. U utakmici protiv Deportiva Modrić je još jednom pokazao da je 'direktor' Realove igre kada je tempo i kreacija u pitanju.

Paul Pogba prvo veliko ime koje želi Zidane

Iako smo još daleko od kraja sezone, recimo da se španjolski mediji već sada bave predstojećim ljetom i potencijalnim pojačanjima 'kraljevskog kluba'. Među igračima koje Zidane pod svaku cijenu želi u Madridu iduće sezone je njegov sunarodnjak Paul Pogba.

Veliku konkurenciju pri pokušaju tog transfera Real će imati u Barceloni, koja također želi igrača Juventusa. No otkako je Zidane sjeo na klupu Reala mnogi vjeruju da su sada Madrižani u prednosti. Zidane je prije dolaska u Real također bio igrač Juventusa te će puno lakše postići dogovor s čelnicima Juventusa. Osim toga, Pogba bi vrlo vjerojatno radije potpisao za klub čiji je glavni trener legenda francuskog nogometa i njegov sunarodnjak.

I za kraj, cijena od koje će krenuti pregovori za dovođenje Pogbe iznosti će 100 milijuna eura. Barca navodno nema toliko 'municije'...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider