Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modrić jako razočaran

Tužni izbornik Čačić: Turska sretno i spretno nosi bod iz Zagreb

Hrvatska je pred praznim Maksimirom odigrala 1:1 i s bodom otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija otovorila je kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2018. godine remijem protiv Turske u Zagrebu. Vatreni su bili daleko bolji od suparnika kojeg su prije malo manje od tri mjeseca svladali na Euru u Francuskoj, no okvir gola i vratar Babacan uništili su san o idealnom otvaranju ciklusa.

Razočarani su bili igrači, posebno novi kapetan Luka Modrić koji nije mogao vjerovati što je njegova momčad sve promašila. 

"Što nam vrijedi što smo bili dominantni kad smo na kraju dobili negativan rezultat. Bili smo bolji, no nismo zabili. Izgubili smo dva boda. Odigrali smo dosta dobro, stvorili smo puno šansi, no teško je u konačnici prihvatiti ovaj rezultat", rekao je Luka Modrić nakon utakmice u razgovoru za HRT.

"Uvjeti nisu isti sa i bez navijača. Osjećaj je kao da je trening. Odigrali smo dobru utakmicu, a Turci nisu ništa posebno napravili. Sami smo si krivi što nismo zabili", nastavio je Modrić.

"Turska je bila ok, ali ponavljam bili smo bolji i stvorili smo puno prilika. Nevjerojatno je da možemo promašiti ovoliko šansi", zaključio je kapetan.

Vratar Lovre Kalinić debitirao je u natjecateljskoj utakmici za Vatrene.

"Rezultat 1:1 je njima realan, no nama nije. Imali smo vrhunske prilike no nismo uspjeli iskoristiti. Imamo za čime žaliti", rekao je Kalinić za HRT, a na njega se nadovezao i nasljednik Darija Srne na desnom boku - Šime Vrsaljko.

"Igrali smo dobro. Bilo je dosta pozitivnih stvari u utakmici, no ostaje činjenica da smo prosuli dva boda. Dobro smo igrali s obzirom na ambijent".

Izbornik Ante Čačić se složio s Modrićem da Hrvatska može žaliti, ali isto tako vjeruje da je reprezentacija odigrala jako dobru utakmicu, te da će u nastavku kvalifikacija opravdati status prvog favorita u skupini.

"Slažem se s Lukom. Međutim momčad je puno radila i dobro igrala no nažalost nismo iskoristili prilike. Bili smo blizu pobjede, no nismo uspjeli slaviti. Neki igrači još nisu u natjecateljskom ritmu, a to će se kako sezona bude odmicala promijeniti", kazao je Čačić za HRT.

"Bodovi nigdje nisu sigurni, ima jako puno još utakmica do kraja tako da ne treba još stvarati nikakvu dramu. Turska je sretno i spretno odnijela bod iz Zagreba", tvrdi izbornik te otkriva što je rekao na poluvremenu svojim igračima.

"Igrače je pogodio primljeni pogodak. Rekao sam im da budu staloženi i mirni i da će prilika doći. Bilo je rupa u igri, ali to je posljedica ove atmosfere. Ostali smo bez dva boda koja smo zaslužili, ali igra obećava. Vjerujem da ćemo u budućim susretima opravdati naš status da smo prvi favoriti za nastup na SP iz ove skupine", rekao je Čačić koji je priliku od prve minute dao Marku Pjaci.

"S Markom sam zadovoljan, no toliko toga se piše o njemu da to u konačnici može samo štetiti tako mladom igraču. Bio je dobar i pokretan no pustite ga malo na miru".

Ni drugi napadač Juventusa Mario Mandžukić nije uspio zabiti pogodak, dok je Turska naviše prijetila po našoj lijevoj strani na kojoj je igrao Ivan Strinić.

"Mandžukić nije zabio, ali on i kada ne zabije jako pridonosi igri naše reprezentacije. Strinić je imao veliki problem na svojoj strani, no to je zato što je imao brzonogog igrača za čuvati. Dobro je odradio svoj posao".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider