Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključna figura 'kraljeva'

Velike pohvale Modriću: 'Ronaldo je najbolji strijelac Reala, ali Hrvat je najbolji igrač'

Inozemni mediji natječu su se s pohvalama na račun veznjaka Real Madrida i hrvatske reprezentacije Luke Modrića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči subotnjeg finala Lige prvaka između Reala i Atletica, nekoliko internetskih portala globalnog utjecaja označilo je hrvatskog veznjaka Luku Modrića ključnim igračem "kraljevskog kluba".

"Zbog golgeterskih sposobnosti gotovo svi će reći da je Cristiano Ronaldo najbolji igrač Reala. Ronaldo je doista jedan od najboljih strijelaca svih vremena, ali nije najbolji igrač Reala. To je Luka Modrić", piše Bleacher Report.

Jedan britanski internetski portal istče da će utakmicu odlučiti bitka na sredini terena, odnosno hoće li Gabi i Augusto Fernandez uspjeti zaustaviti Modrića.

Nije nikakva tajna da se igrači Atletica najviše boje Luke Modrića, što je nedavno i Koke potvrdio. Kad su ga novinari pitali kojeg bi igrača Reala najradije izbacio iz finala kako bi olakšao posao svojoj momčadi, Koke je bez zastajkivanja ispalio - Luka Modrić.

Igra Reala puno se razlikuje sa Modrićem i bez njega, navodi britanski internetski portal i dodaje:

"Sa Modrićem bolji je protok lopte, igra Reala je okomitija. Modrić lako probija prvu liniju obrane, a jednim dodavanjem prepolovi protivničku obranu. Sa njim puno više dolazi do izražaja ofenzivna igra bekova, Marcela i Danija Carvajala".

A igra Atletica, koja se temelji na koncentraciji igrača u sredini terena, otvara prostor na bokovima, koji bi trebali iskoristiti Carvajal i Marcelo, a njih bi loptama trebao hraniti Modrić.

Atletico je u četvrtfinalu izbacio Barcelonu, a u polufinalu Bayern. U četiri utakmice protiv tih suparnika primio je četiri gola, tri nakon ubačaja sa krila i jedan iz slobodnjaka.

Kao drugu važnu kariku u igri Reala portali ističu Garetha Balea: "Ako nekoga treba uspoređivati sa Leom Messijem onda je to Bale, a ne Ronaldo. Portugalac je sličniji Luisu Suárezu, dok je Bale glavna kreativna snaga u napadu, igrač koji dribla, zabija i namješta gol-šanse".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider