Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayern lako s Grcima

VIDEO Barca pregazila Romu, pogledajte sjajnu akciju za Messijev gol

Impresivnu partiju iz El Clasica Barcelona je prenijela i na Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petom kolu Lige prvaka Barcelona je pobijedila Romu 6:1 i time potvrdila prvo mjesto u skupini E.

DINAMO torpediran u Londonu, Arsenalova 'trica' ostavila Modre bez proljeća u Europi

Gledatelji na Camp Nouu vidjeli su rapsodiju nogometa i povratak najboljeg svjetskog nogometaša Lionela Messija, koji je u trijumfu Katalonaca ugradio dva gola i asistenciju.

Roma je odolijevala do 15. minute kada Luis Suarez donosi vodstvo Barci na asistenciju Danija Alvesa. Tri minuta kasnije Messi je strijelac poslije fenomenalne akcije o kojoj će se još pričati. Zajedno sa Suarezom i Neymarom izigrali su kompletnu obranu Rome, uključujući i vratara Szczesnyja, kojeg je Argentinac matirao lobom.

Do poluvremena se u strijelce još jednom upisao Suarez, a u nastavku i Pique, Messi i Adriano koji je zamijenio Sergija Roberta. Neymar je promašio penal, baš kao i Edin Džeko, koji se ipak iskupio i prvoj minuti sudačke nadoknade postigao počasni pogodak za Giallorosse.

VIDEO Barcelona - Roma 6:1

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu.

U Dinamovoj skupini F Bayern je rutinski riješio Olympiakos, na Allianz Areni bilo je 4:0 čime su Bavarci osigurali jedinicu.

Strijelci su bili Douglas Costa, Robert Lewandowski, Thomas Mueller i Kingsley Coman, a Bayern je od 53. minute igrao bez isključenog Holgera Badstubera.

VIDEO Bayern - Olympiakos 4:0

U skupini G Porto je pobjedom protiv Dynama mogao osigurati prolaz, no ukrajinski sastav je priredio iznenađenje zakompliciravši situaciju. Pobjedu Dynamu donijeli su Jarmolenko (36) i Gonzalez (64). Domagoj Vida nije nastupio za goste.

U drugom susretu Chelsea je rutinski odradio posao u Izraelu pobijedivši Maccabi Tel Aviv 4-0, a golove su zabili Gary Cahill (20), Willian (73), Oscar (77) i Kurt Zouma (90+1).

Gent je golom u petoj minuti sudačke nadoknade stigao do pobjede 2:1 i približio se prolazu u osminu finala. Lyon je poveo u 7. minuti golom Jordana Ferrija, no Belgijanci su u 32. minuti izjednačili golom Danijela Miličevića.

U drugom dijelu oba sastava su imala prilike za pogodak, a kada se već činilo kako će susret završiti 1:1, Kalifa Coulibaly je u petoj minuti sudačke nadoknade zabio za pobjedu gostiju. Bila je to posljednja europska utakmica Lyona na Gerlandu, jer Lavovi nakon Nove godine sele na novi 'Stade des Lumieres'.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider