Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
topnici uzvratili

DINAMO torpediran, Arsenalova 'trica' ostavila Modre bez proljeća u Europi

Arsenal je rezultatom 3:0 pobijedio Dinamo u 5. kolu Lige prvaka.

Arsenal je s 3:0 uzvratio Dinamu za poraz na Maksimiru i približio se Olympiakosu u borbi za osminu finala Lige prvaka. U 5. kolu elitnog nogometnog natjecanja hrvatski je prvak doživio i četvrti uzastopni poraz čime je ostao na posljednjem mjestu u skupini F.

Neće Modri tako doživjeti proljeće u Europi koje čekaju čak 45 godina. Posljednji put 'modri' su prezimili u Europi u sezoni 1969/70. u kojoj su Zagrepčani nastupili u Kupu Kupova i dogurali do četvrtfinala u kojem su ispali od Schalkea.

Mlada momčad Dinama pobijedila Arsenal u Londonu

Crni tjedan završio porazom u Londonu

Dinamo je stigao u London uzdrmanih redova nakon posljednjih afera koje su pogodile Maksimir. Podsjetimo kako je izvršni predsjednik Zdravko Mamić trenutačno u pritvoru zbog sumnje u financijske malverzacije i izvlačenja novca iz Dinama putem transfera igrača, dok je veznjak Arijan Ademi suspendiran na četiri godine nakon što je bio pozitivan na dopinškoj kontroli. Crni tjedan zaokružen je uvjerljivim porazom u Londonu.

Hrvatskom prvaku nije pomoglo niti što je domaćin bio oslabljen neigranjem čak osmorice igrača (Arteta, Coquelin, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Rosicky, Walcott, Welbeck, Wilshere). Dinamo je bio ravnopravan tek prvih 20 minuta, nakon čega je uslijedio slom.

Ozil otvorio, Sanchez završio

Zagrebački sastav je dobro i rastrčano počeo susret, no nakon 15 minuta igre Arsenal je uspostavio svoju igru i igralo se praktički na jedan gol, onaj hrvatskog prvaka. U 29. minuti Arsenal je poveo nakon protunapada u kojem je Sanchez pronašao Ozila, a njemački reprezentativac s pet metara glavom pogađa mrežu. Pet minuta kasnije Sigali je napravio početničku pogrešku i poklonio loptu Monrealu, koji pronalazi samog Sancheza kome nije bilo teško pogoditi mrežu. Dokraja prvog dijela Ozil je propustio dvije velike prilike, a Dinamo gotovo da nije prošao u suparničku polovicu.

Drugi dio počeo je novom prilikom Ozila, a u 56. minuti i Dinamo je propustio svoju prvu priliku nakon što je s lijeve strane prodro Matel, ali je pucao pored vrata.  U 69. minuti londonska momčad je postigla i treći pogodak, nakon što je Campbell sjajnom asistencijom podvalio loptu Sanchezu, a Čileanac zaobilazi Eduarda i postiže svoj drugi gol na utakmici. U 71. minuti Rog je pucao iz blizine, no Čech je obranio njegov udarac, u 85. minuti pokušao je i Soudani, ravno u vratara Arsenala. Zadnju šansu propustio je Pjaca koji je s 20-tak metara u sudačkoj nadoknadi pucao malo iznad grede.

Bayern razbio Grke i ostavio šansu Arsenalu

U drugom susretu iz ove skupine Bayern je pobijedio Olympiacos 4-0 osiguravši plasman u osminu finala i prvo mjesto u skupini. Bavarci su pobjedu osigurali u prvih 20 minuta postigavši tri gola, a u nastavku su zabili još jedan. Strijelci su bili Douglas Costa (8), Robert Lewandowski (16) , Thomas Muller (20) i Kingsley Coman (70). Bayern je od 53. minute igrao bez isključenog Holgera Badstubera.Na ljestvici vodi Bayern sa 12 bodova, Olympiacos je drugi sa 9 bodova, Arsenal ima šest bodova, a Dinamo je na začelju s tri boda.

U posljednjem kolu Dinamo će 9. prosinca ugostiti Bayern, dok će u Pireju Olympiacos i Arsenal u međusobnom susretu tražiti drugog putnika u osminu finala. Arsenalu za prolaz treba pobjeda s dva gola razlike ili s jednim razlike, ali uz najmanje tri postignuta gola

Kada će Dinamo napokon prezimiti u Europi?

Ukupno glasova:



ARSENAL - DINAMO 3-0

Strijelci: 1-0 Oezil (29), 2-0 Sanchez (34), 3-0 Sanchez (69)

ARSENAL: Čech - Monreal, Koscielny, Mertesacker, Bellerin (Debuchy, 82)- Cazorla (Chambers, 82), Flamini - Sanchez, Ozil, Campbell - Giroud (Ramsey 69)

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Matel - Goncalo, Machado (Ćorić, 84), Antolić (Henriquez, 71) - Pjaca, Rog, Fernandes (Soudani 57)

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider