Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovakvi su najopasniji

Leicester opet piše povijest: ''Jako sam ponosan, ali s druge strane vrlo ljut''

Leicester City zaista je interesantan klub. Nakon što je prošle sezone senzacionalno osvojio Premierligu, ove kao da je sve karte bacio na Ligu prvaka. I ide mu više nego dobro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Leicester je postao tek peta momčad u povijesti koja je pobijedila u svoje prve tri utakmice u Ligi prvaka od kada je ovo natjecanje započelo u sezoni 1992/93. Zadnji put prije njega to je pošlo za rukom Malagi (12/13), a preostale tri momčadi su Milan (92/93), PSG (94/95) i Juventus (96/96).

Igrači Claudija Ranierija ove sezone loše guraju u prvenstvu. Već su izgubili od Manchester Uniteda, Liverpoola i Chelseaja te će vjerojatno završiti negdje na sredini tablice, odnosno polako se opraštaju od obrane naslova.

No, potpuna je suprotnost u Ligi prvaka. Leicester je u prva tri kola uzeo svih devet bodova bez da je primio pogodak i momentalno ima više bodova nego u prvenstvu (8). Pobjedom protiv Kopenhagena odvojio se se na vrhu i došao na korak od osmine finala, a do kraja natjecanja po skupinama mogao bi mu biti dovoljan i bod. Bez obzira na kvalitetu skupine, to je dobar uspjeh.

Da je veći dio fokusa na Ligi prvaka pokazuje i forma Riyada Mahreza, prošlogodišnjeg najboljeg igrača engleskog prvenstva. Dok je u Premierligi poprilično nevidljiv, u najelitnijem klupskom natjecanju sudjelovao je kod četiri od pet Leicesterovih pogodaka (tri gola i jedna asistencija).

Treba pohvaliti i obranu aktualnog engleskog prvaka. Kasper Schmeichel je već drugu utakmicu zaredom imao sjajne intervencije, a ništa manje impresivni nisu bili ni Wes Morgan i Danny Drinkwater. Doduše, Ranieri unatoč tome nije zadovoljan cjelokupnom slikom.

''Jako sam ponosan s jedne strane, ali s druge, kad pomislim na Premierligu, vrlo sam ljut. Kad igrate u Ligi prvaka vrlo ste pametni i fokusirani na svaku situaciju, a pritom se dosta mentalno potrošite. Želimo to promijeniti, jer Premierliga je naš prioritet'', izjavio je nakon utakmice Ranieri.

Htio ili ne htio, možda će mu se za par mjeseci prioriteti promijeniti. Pogotovo ukoliko osvoji prvo mjesto u skupini i bude imao sreće sa ždrijebom u nokaut fazi. Dotad bi u prvenstvu puno toga trebalo biti jasnije, a Liga prvaka bi onda lako mogla postati nova 'nemoguća' misija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider