Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Još 15 prepreka"

Keku se isplatila totalna ofenziva: "Ovo je gard ekipa koje imaju cilj"

Trener Rijeke bio je presretan nakon važnog trijumfa u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pri vodstvu Osijeka od 2:1 na poluvremenu Matjaž Kek se odlučio na pravi juriš prema vratima - u svlačionici je ostavio lijevog beka (Zuta) i uveo trećeg napadača (Bezjak).

Iako nisu klasični napadači okrenuli utakmicu u korist Rijeke nego ofenzivni veznjak Franko Andrijašević, Keku se itekako mora čestitati na taktičkom potezu kojeg je povukao.

"Zasluženo smo pobijedili, čestitam mojim igračima koji su pokazali karakter i glad. Bilo je grešaka, njih ćemo analizirati, ali moram reći kako ovakav gard pokazuju ekipe koje imaju svoj cilj, koje žele nešto više", izjavio je Kek nakon pobjede kojom je Osijek zadržao šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dinamo.

"Još 15 prepreka"

"Prva prepreka je uvijek najteža, ali mi ih imamo još 15. Drago mi je što smo smogli snage za preokret nakon onog black-outa od 15 minuta. Znao je Osijek biti puno lošiji nego danas pa smo loše prolazili u Gradskom vrtu."

Logično, posebne pohvale Kek je odaslao prema Andrijaševiću koji je zabio oba gola za Riječane u drugom poluvremenu.

"Nemam potrebe inače isticati bilo koga, a što se Franka tiče, on je u onim trenucima kad izađe ispred vratara vrlo hladnokrvan."

U idućem kolu Rijeka je ponovno gost, čeka ju Inter Zaprešić, a u tom susretu Kek neće moći računati na Filipa Bradarića zbog žutih kartona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider