Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posrnuli div

Fiorentina objavila: Astronomska cijena za Kalinića, javio se prvi kupac

Hrvatski napadač u sjajnoj je formi i ove sezone u dresu Viola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni prvoligaš Valencia koja će u siječnju dovoditi pojačanja kako bi se pomaknula s dna tablice, zainteresirana je za dovođenje 28-godišnjeg hrvatskog napadača Nikole Kalinića, pišu španjolske novine Super Deporte sa sjedištem u Valenciji.

Kalinić je ove sezone za Fiorentinu zabio 12 golova u 20 utakmica, a dodao je i tri asistencije. U posljednjem golu s dva gola je potopio Sassuolo.

Ugovor ima do ljeta 2019., tržišna cijena mu iznosi 14 milijuna eura, ali onaj tko ga želi dovesti morat će platiti nevjerojatnih 50 milijuna eura! Toliko naime iznosi odštetna klauzula ugrađena u njegov ugovor.

"Kalinić je šampion, svi ga igrači vole jer stvara razliku u momčadi", izjavio je vlasnik Fiorentine Diego Della Valle na božićnom domjenku Fiorentinine mlade momčadi.

Valencia u velikoj ofenzivi

Valencia se nalazi se na 17. mjestu Primere među 20 klubova, posljednjem iznad crte opstanka u prvoj ligi. Navijači su nezadovoljni i traže odlazak singapurskog vlasnika i poduzetnika Petera Lima. Talijanski trener Cesare Prandelli, kojeg je postavio krajem rujna, pobijedio je u samo jednoj od osam utakmica.

Prandelli je od 2005. do 2010. bio trener Fiorentine, a zatim Italije i Galatasaraya. Zimski prijelazni rok će trajati od 1. do 31. siječnja kada bi u Valenciji moglo doći do značajne promjene momčadi.

Sportske novine Marca spominju mogućnost dolaska i 25-godišnjeg talijanskog napadača Simonea Zaze koji je sudjelovao u 11 utakmica za londonski West Ham, no još uvijek nije postigao pogodak. On je ljetos došao na jednogodišnju posudbu iz talijanskog prvaka Juventusa no prema pisanju britanskih novina The Sun hrvatski trener na klupi West Hama Slaven Bilić želi ga se riješiti.

Marca piše kako bi u Valenciju mogao doći iz Juventusa i 31-godišnji brazilski ofenzivni vezni Anderson Hernanes de Carvalho.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider