Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Planiraju velike stvari

Juve kompletirao treći najveći transfer u povijesti nogometa!

Talijanski prvak Juventus kompletirao je treći najveći transfer u povijesti nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je doveo Gonzala Higuaina iz Napolija za 90 milijuna eura. Argentinski napadač je već neko vrijeme bio pred vratima 'Stare dame' nakon što je ranije u srpnju dogovorio sve osobne detalje sa svojim novim klubom.

Higuain je postao treći najskuplji nogometaš u povijesti. Više od njega koštali su tek Velšanin Gareth Bale za kojeg je Real Madrid prije tri godine platio Tottenhamu 100 milijuna eura, te Cristiano Ronaldo koji je iz Manchester Uniteda preselio u Real za 94 milijuna eura.

28-godišnji napadač je prošle sezone bio najbolji strijelac Serie A (36 pogodaka), a s Juventusom je pristao potpisati ugovor na četiri godine i zarađivat će 7,5 milijuna eura godišnje što je najveći ugovor u talijanskom nogometu. Na drugom mjesto je Daniele de Rossi koji u Romi zarađuje 6,5 milijuna eura po sezoni, dok po 4,5 milijuna eura po sezoni zarađuju novo pojačanje Juventusa Miralem Pjanić, napadač Rome Edin Džeko, te veznjak Juventusa Paul Pogba.

Higuain je u 104 nastupa u talijanskoj ligi zabio 71 pogodak, dok je u Primeri u 190 nastupa zabio 107 golova. Radi se o igraču koji je definitivno ima nos za golove i Juventusu bi se trebao isplatiti uloženi novac. Ima i onih koji smatraju da je to prevelik iznos za takvog igrača, no talijanski prvak očito je odlučio napraviti iskorak u Europi.

Ovaj transfer donekle je i potvrda da je Paul Pogba na izlaznim vratima Juvea te da je unatoč posljednjim informacijama oko stopiranja liječničkog pregleda u Manchesteru, njegov odlazak i više nego realan. Pogotovo jer je Juventus već poprilično zagrabio u dovođenje pojačanja.

Juventus je ovoga ljeta već angažirao pet igrača. Iz Rome je stigao Pjanić, iz zagrebačkog Dinama Marko Pjaca, iz Marseillea Mario Lemina, iz Barcelona Dani Alves, a iz Bayerna Medhi Benatia.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider