Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
s 35 godina

Terry staje uz bok Ronaldu i Messiju: Dobio ponudu koja se ne odbija?

Prije 10 dana voljeni klub mu je slomio srce, no ovih je dana primio ponudu da postane jedan od najplaćenijih igrača svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki MLS više definitivno nije najpoželjnije odredište za nogometaše koji su pred mirovinom. Kina se u posljednje vrijeme nameće kao vodeća zemlja za one koji su postali višak u svojim klubovima, a stekli su određenu reputaciju, i one koji žele zaraditi prije nego objese kopačke o klin.

Kina je ovog zimskog prijelaznog roka najviše trgovala, a tamošnji rok traje još 26 dana. Ove zime u najmnogoljudniju zemlju na svijetu su preselili su Ramires, Gervinho, Freddy Guarin, Paulinho i Tim Cahill, a klubovi su ukupno potrošili 150 milijuna eura.

Brazilski reprezentativac Ramires rekorder je ovog roka. Iz Chelseaja je preselio u Jiangsu Suning za 30 milijuna eura što je rekordan transfer u kineskoj ligi. Ramiers se pridružio klubu u čijim redovima igra bivši hrvatski reprezentativac Sammir.

Recimo i da u Kini igraju i Brazilci Robinho i Paulinho, Australac Tim Cahill, Senegalac Demba Ba, Kamerunac Stephane Mbia, Talijan Amauri, reprezentativac Malija Mohamed Sissoko, kapetan Gane Asamoah Gyan...

Posljednji koji bi se mogao pridružiti spomenutim igračima je legenda Chelseaja John Terry, kojem je Chelsea odbio produljiti ugovor koji mu istječe na kraju sezone. Britanski mediji tvrde da mu neimenovani kineski klub nudi čak 26 milijuna eura za jednu sezonu, dvostruko veći iznos od onog na koji je pristao Ramires.

Terry na kraju sezone napušta Chelsea koji je odlučio da mu dugogodišnji kapetan, koji je cijelu sezonu proveo u londonskom klubu, nije više potreban.

Recimo i da se u kontekstu odlaska u Kinu spominje i nekada jedan od najubojitijih napadača Radamel Falcao, kojem je posljednjeg dana prijelaznog roka propao transfer iz Chelseaja u Atletico Madrid. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider