Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sramotna odluka

Leicester City zadobio jak udarac u borbi za naslov prvaka

Iz engleskog FA-a stigla je nova šokantna vijest za vodeći sastav Premierlige Leicester City...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto je trulo u državi Engleskoj. Tako bi se otprilike trebao zvati novi film o sportskoj nepravdi ukoliko Leicester City ne osvoji naslov engleskog prvaka poslije posljednjih sudačkih i disciplinskih odluka. Nakon što je sudac Jon Moss preoštro isključio Jamieja Vardyja na utakmici protiv West Hama (2:2) zbog dva žuta kartona, u igru se sada uplela i Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA).

"Vardy je optužen za neprimjereno ponašanje nakon dobivanja crvenog kartona, a Leicester jer nije kontrolirao svoje igrače nakon dosuđenog jedanesterca za West Ham", stoji u priopćenju Disciplinske komisije FA-a.

To znači da će Vardy dobiti još jednu dodatnu utakmicu suspenzije, ako tročlani žiri potvrdi ovu odluku FA-a, odnosno da će propustiti utakmice protiv Swansea Cityja i Manchester Uniteda. Što se Leicestera tiče, klub će vjerojatno dobiti novčanu kaznu.

Budimo realni. Svaki engleski nogometaš po utakmici barem tri puta u prosjeku opsuje suca i uputi još pokoju pogrdnu riječ za svaki potez koji im se ne svidi. Moss je zbog dvije, tri riječi engleskog reprezentativca odlučio u svoj zapisnik unijeti 'teško vrijeđanje' zbog čega je FA 'morao' reagirati.

Uoči ovog vikenda bilo je još pet kola prije kraja prvenstva, a Leicester je imao sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja Tottenham. Kao da je u FA i sudačku organizaciju stigla naredba da se 'lisicama' zagorča život do kraja.

U utakmici protiv West Hama vidjeli smo nekoliko kontroverznih odluka. Vardy je zaradio dva žuta kartona, a barem jedan nije trebao biti pokazan. No kada već je pokazan, Disciplinska komisija mogla je, kao u slučaju West Hamova Kouyatea, retrospektivno poništiti odluku suca, odnosno poništiti suspenziju najboljem strijelcu Leicestera. Umjesto toga, oni ga optužili za neprimjereno ponašanje i vjerojatno ga suspendirali na još jedan dodatni susret.

Osim crvenog, sporan je bio i jedanaesterac koji je West Ham dobio, jer je bio u najmanju ruku sumnjiv poput onog u kojem je Vardy dobio drugi žuti zbog simuliranja. Nakon toga Moss nije svirao jedan čisti jedanaesterac zbog prekršaja Ogbonne i tek je na kraju podlegao pritisku kada je Andy Carroll napravio totalnu glupost.

Je li moguće da ćemo u posljednja četiri kola gledati čudno suđenje na utakmicama Leicester Cityja? Hoće li se priča iz snova pretvoriti u pravu noćnu moru?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider