Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
crveni umjesto penala

VIDEO Bilić u potpunosti u krivu: Sudac pokrao Leicester City

Nekoliko kontroverznih odluka imao je engleski sudac Jonathan Moss na utakmici Leicester Cityja i West Hama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Leicester City i West Ham u derbiju 34. kola odigrali su sjajnu utakmicu na King Poweru stadionu, a na kraju su 'lisice' spasile bod (2:2) golom u 94. minuti preko Ulloe s bijele točke. Trener Slaven Bilić ponovno nije bio zadovoljan suđenjem i to vidi kao ključni problem gubitka dva boda.

"Napravili smo dovoljno da uzmemo tri boda, do posljednjih nekoliko sekundi. Teško je bilo sucu s obzirom na publiku. Znam kako se osjećao. Iako to nije bio jedanaesterac. No navikli smo na to ove sezone", rekao je trener Bilić pa dodao:

"Pokazali smo karakter i kvalitetu, posebno u prvom poluvremenu. Oni su zabili iz kontre, ali nismo se raspali. Nakon izjednačenja tražili smo drugi gol. Cresswell je sjajno pogodio. Nakon toga se dogodilo što se dogodilo. Zaslužili smo pobjedu", smatra Bilić.

Bivši izbornik Hrvatske u trenucima kada je izgovarao ove rečenice nije pogledao sve ključne detalje s utakmice, jer da jest ne bi rekao da su zaslužili pobjedu, odnosno da nije bio jedanaesterac za Leicester.

Krenimo od 56. minute i drugog žutog kartona za Vardyja. Engleski reprezentativac pao je u šesnaestercu u ogledu s Ogbonnom, a sudac je ovaj bliski susret okarakterizirao kao simuliranje. Svatko tko u ovoj utakmici ima objektivno mišljenje složit će se da je jedanaesterac mogao biti suđen, ali i da nije trebao, no da sudac definitivno nije trebao pokazati žuti karton Vardyju za simuliranje.

Taj događaj bio je prekretnica događanja na travnjaku. West Ham je počeo pritiskati i dominirati u posjedu lopte. Nagrada za to stigla je u 84. minuti kada je Reid iznudio jedanaesterac teatralnim bacanjem nakon manjeg naguravanja Morgana. Pogodak za 1:1 postigao je Andy Carroll.

Preokret West Hama dogodio se dvije minute kasnije prekrasnim pogotkom Cresswella.

'Lisice' su nakon toga krenule po izjednačenje koje je stiglo u petoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je Andy Carroll u šesnaestercu tijelom odgurnuo Schluppa. Ganac se bio namjestio tako da ga Carroll odgurne, ali ovdje je isključivo riječ o gluposti napadača West Hama. Ispred Schluppa je bio još jedan igrač 'čekićara' i nije bilo potrebe za ovakvim startom.

Sudac je u ovom slučaju možda malo i pomogao Leicesteru, ali samo zato jer je nekoliko minuta ranije propustio svirati čisti jedanaesterac nakon povlačenja Ogbonne. Robert Huth se spremao za skok, a Ogbonna je svoju lijevu ruku čvrsto prebacio preko ramena njemačkog reprezentativca i zadržao ga na tlu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider