Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'zajedno na tursku'

Rakitić otkrio razlog zbog kojeg kasni i poručio: 'Uskoro stižem'

Katalonski dnevni list otkrio je koga je sve Rakitić odbio ovoga ljeta kako bi ostao u Barceloni, a onda se medijima javio i sam reprezentativac kako bi objasnio svoj izostanak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji dan nogometnog prijelaznog roka (31.8.) Barcelona je zaključila vrlo zadovoljna. Igrače koje je trener Luis Enrique želio je doveo, a igrači za koje je želio da ostanu su ostali, uključujući i naš Ivan Rakitić.

Katalonski portal Mundo Deportivo otkrio je nakon isteka prijelaznog roka da se Rakitić othrvao svim ponudama ovoga ljeta, a neke su dolazile iz najvećih europskih klubova. Mourinhov Manchester United, Conteov Chelsea i Allegrijev Juventus poslali su ozbiljne ponude za hrvatskog veznjaka kojeg ugovor za Barcelonu veže do 2019. godine.

Veznjak je navodno i razmatrao opciju odlaska, jer je u prošle dvije sezone bio igrač kojeg je trener Enrique najviše puta zamijenio (čak 25). Rakitić nije tip igrača koji će to javno pokazati ako mu je i zasmetalo, ali sigurno je da bi volio igrati svih 90 minuta jer je svakako u stanju i u najboljim godinama (28).

Rakitić i njegov menadžer Arturo Canales odbili su svaku ponudu koja im je sletjela na stol, a iste su navodno dolazile i u posljednjim minutama prijelaznog roka. Mislilo se da je to razlog zbog kojeg se Rakitić još nije pojavio na okupljanju reprezentacije, odnosno da su to 'privatni problemi' o kojima već dva dana zaredom govori izbornik Ante Čačić? Međutim, nagađanjima je na kraj odlučio stati sam Rakitić.

Ivan je, naime, ostao u Barceloni zbog zdravstvenih problema mlađe kćeri Adare.

"Obitelj mi je uvijek na prvom mjestu i zato sam zamolio izbornika i suigrače za razumijevanje. Najnoviji pregledi prošli su u redu i ako liječnici danas to potvrde, pridružit ću se Hrvatskoj na vrijeme. U protivnom ne bih bio koncentriran i usredotočen na nogomet, a takav ne bih bio od koristi reprezentaciji. Hvala izborniku, suigračima i svima drugima na podršci i razumijevanju, vjerujem da se uskoro vidimo i krećemo zajedno na Tursku", poručio je dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider