Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi problemi za Real

Dosta mu je Ronalda i Modrića: Barca gubi Iniestu, ali ide po ljutitu zvijezdu Reala

Vječiti talent španjolskog nogometa, kojeg su mnogi proglašavali novim Andresom Iniestom, navodno nije spreman produžiti ugovor s Realom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek što se utišala vatra koju je rasplamsao razočarani i uvrijeđeni James Rodriguez, Real Madrid suočava se s novim problemom. Gotovo svi vodeći španjolski sportski mediji raspisali su se o nezadovoljstvu Isca Alarcona. Vječiti talent španjolskog nogometa, kojeg su mnogi proglašavali novim Andresom Iniestom, navodno nije spreman produžiti ugovor s Realom, a koji mu istječe u lipnju 2018.

VIDEO Real i Ronaldo dobili abnormalnu ponudu: Ovo je „bolesno“, ali i brutalno proračunato

Isco je nezadovoljan statusom u Zidaneovoj momčadi i traži određena jamstva, neki ih tumače kao ultimatum, a kako će ih teško dobiti, lako je moguće da na ljeto napusti Santiago Bernabeu. Postoji najmanje pet razloga zašto je Isco nezadovoljan i razmišlja o odlasku sljedećeg ljeta.

Iscovi uvjeti za ostanak

Isco prije svega želi veći kontinuitet igara. Upisao je 17 nastupa od ukupno 26 utakmica koliko je Real odigrao ove sezone, a od tih 17 u 12 je krenuo kao starter i često nije dočekao kraj utakmice na travnjaku. Isco je mišljenja kako je to premalo, posebice u svjetlu činjenice da Real većim dijelom jesenskog dijela sezone nije bio u punom sastavu, nedostajali su mu neki važni igrači poput Luke Modrića, Casemira i naposljetku Garetha Balea, koji su bili ili još uvijek jesu ozlijeđeni. Isco logično promišlja i pita se što će tek biti kada se svi vrate u momčad?

Isco želi da mu Zidane zajamči desetak kompletnih utakmica u nizu kako bi konačno pronašao pravu formu i pokazao da može biti glavni organizator Realove igre. Drugi razlog njegova nezadovoljstva jest primarna pozicija i obveze u igri. Smatra da ga se previše „seljaka“ po terenu, iako se zna što su njegove najveće kvalitete, a to su vizija, kreacija i pas igra, nikako motorika i fizika. Isco zbog svojih limitiranih motoričkih sposobnosti nije bogomdan za krilnu poziciju, on nije ni blizu tako fizički moćan i probojan kao Bale ili Cristiano Ronaldo, a Real je pod svim trenerima posljednjih godina forsirao upravo taj stil igre po bokovima pa im se Isco nije uklapao u koncepciju.

Na tragu Ozila, Higuaina i Di Marije

Jednostavno rečeno, Isco želi ulogu „playmakera“, želi više slobode i prostora da razigra sebe, ali i suigrače. To bi trebalo značiti da Zidane treba težiti igri koja bi se manje-više vrtjela oko Isca, no kako je konkurencija golema, pitane je je li to realno? Zidane je do sada pokazao da ne vidi Isca kao krucijalnog ofenzivnog veznog igrača.

Isco je nezadovoljan i što često ispada iz momčad u najvažnijim utakmicama. Vjerojatno bi puno lakše podnio manju minutažu ako bi igrao u najvećim utakmicama. Isco se očito ne može više tako lako pomiriti sa sporednom ulogom, dosta mu je da bude u sjeni razvikanog napadačkog trojca, ali i nekih drugih igrača, poput Modrića i Tonija Kroosa.

Iskustvo nam kazuje da su se igrači koji su posljednjih godina imala slične probleme najčešće odlučivali za odlazak, jer nisu dobili ono što su tražili pa su sreću potražili u drugim sredinama. Mesut Ozil, Gonzalo Higuain i Angel Di Maria najbolji su primjeri.

Jedan od bitnih razloga zašto Isco baš u ovom trenutku potencira priču o svojem odlasku i na neki način uvjetuju produžetak ugovora jest nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Isco želi mjesto u prvoj momčadi španjolske reprezentacije i želi dočekati SP u top formi, a to se može dogoditi samo ako bude konstantno igrao.

Barca pokušava, ali teško da će uspjeti

Posljednji razlog zbog kojeg razmišlja o odlasku jest financijski aspekt cijele priče. Financije mu možda nisu u pravom planu, ali jasno da nisu ni nevažne. Na drugim destinacijama navodno mu nude veću plaću nego što je trenutačno ima u Realu, a uz to tamo može očekivati ulogu jednog od glavnih protagonista. Postavlja se logično pitanje: zašto bi Isco ostao u Realu za manju plaću i još k tome u statusu vječne zamjene?

Evocirajući neke priče iz vremena dok je Isco još igrao u Malagi i fotografirao se u dresu Barcelone, neki katalonski mediji zavrtjeli su spekulaciju kako postoji mogućnost da prijeđe u redove katalonskog kluba. Priča je povezana s Iniestom koji nikako da produži ugovor s Barcelonom i prema informacijama katalonskih i talijanskih medija postoji mogućnost da napusti Camp Nou i ode u Juventus, a Isco bi mu bio idealna zamjena.

Navodno predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu pokušava nešto na tom planu, Kataloncima bi to bila slatka osveta za čuveno Realovo „otimanje“ Luisa Figa, no teško da će dočekati takav rasplet priče.

Doista je malo vjerojatno da će Perez dopustiti taj transfer, koji bi Realovi navijači jamačno tretirali „bogohulnim“, ali u nogometu je sve moguće, jer novac ponekad, a u današnje vrijeme dosta često čini čuda. Kako god, puno je realnije da Real Isca proda nekom od inozemnih interesenata. Manchester City, Tottenham i Juventus navodno stoje prvi u redu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider