Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro će razmisliti

Veliko iznenađenje: Messi dobio mega-ponudu diva koji se vraća na veliku scenu

Lionel Messi dobio je neočekivanu ponudu posrnulog diva koji se vraća na veliku scenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U oči velikog derbija s Real Madridom Barcelona je u krizi igre i rezultata: Luisu Enriqueu se trese stolica, Lionel Messi još nije produžio ugovor, a mobilni telefon Messijeva oca Jorgea non-stop zvoni.

Raskol u Barceloni uoči "el clasica": Messi izazvao uzbunu, Enrique "divljao"

Već mjesecima se spekulira da Manchester City, Manchester United i PSG stoje prvi u redu i da nude brda i doline, prije godinu ili dvije spominjali su se i Chelesa i Bayern, a sada se navodno javio i milanski Inter, što je novost i prilično iznenađenje s obzirom da milanski klub godinama stoji u zapećku što se tiče grandioznih ulaznih transfera.

No, kineski kapital nedavno je ušao u Inter i uskoro bi se „nerazzurri“ mogli pokrenuti. Kinezi navodno otežu s izravnim velikim ulaganjima jer moraju dovesti u red Interove financije. UEFA-in financijski „fair-play“ limitira im manevarski prostor pa bi im u međuvremenu mogao pomoći najveći sponzor Pirelli, talijanski industrijski div, peti najveći proizvođač automobilskih guma na svijetu, od 2015. u vlasništvu kineske mega-kompanije ChemChina.

Inter želi Messija

Predsjednik Pirellija Marco Tronchetti nedavno je znatkovio izjavio: „Messi je san, a snovi se ponekad i ostvare.“

Ta je izjava zapalila maštu talijanskih medija i Interovih navijača. Nije trebalo dugo čekati pa da španjolski mediji izađu s informacijom kako je zastupnik talijanskog kluba kontaktirao Messijeva oca i predstavio mu plan stvaranja novog velikog Intera, koji prema informacijama Calciomercata navodno planira još dovesti Alexisa Sancheza, Jamesa Rodrigueza i Marca Verrattija. 

To je sportski aspekt priče, jer Messi zacijelo ne bi ni pomislio doći u klub ma kako se zvao koji mu ne može ponuditi borbu za najveće trofeje. Drugi dio priče su osobni financijski uvjeti. Inter je navodno složio „nemoralnu ponudu“ o kojoj će Argentinac dobro razmisliti, a nositelj priče i financijski jamac navodno je Pirelli.

Vrijeme će pokazati ima li u ovom dimu vatre i hoće li Messi kao nekoć njegov sunarodnjak Diego Maradona zamijeniti Barcelonu za klub iz Serie A, ali čini se kako Inter ima velike planove i uskoro bi se mogao vratiti na veliku scenu. Dolazak Messija u Inter značio bi renesansu talijanske elitne lige, nekoć godinama najjače na svijetu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider