Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mučnina na Camp Nouu

Barcina legenda uskovitlala prašinu: Nezadovoljan, uvrijeđen i ima 'svemirsku' ponudu

Nikako da produži ugovor s Barcelonom, a u džepu drži bogate ponude...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona i katalonski mediji već tjednima i mjesecima najavljuju produženje ugovora Andresa Inieste, ali to nikako da se dogodi što iz dana u dan otvara nove spekulacije. Don Balon je objavio informaciju kako Iniestu žarko želi New York City i nudi mu „brda i doline“. Kako je NYC zapravo podružnica Manchester Cityja u SAD-u, spekulira se da engleski klub zapravo pikira Barcina veznjaka zaobilaznim putem, da ne ispadne da ga Pep Guardiola izravno vabi.

Te informacije koincidiraju s nekim Iniestinim simptomatičnim i njemu inače nesvojstvenim izjavama. Naime, Iniesta je nedavno uskovitlao prašinu kada je u radijskom eteru sarkastično utvrdio kako „čeka u redu“ kod predsjednika. Ta je digresija protumačena kao očiti izraz nezadovoljstva tretmanom. Čini se da je Iniesta uvrijeđen. Predsjedniku Josepu Mariji Bartomeuu u prvom su planu Ter Stegen, Ivan Rakitić i Luis Suarez, iako svoj trojici ugovor istječe 2019., odnosno godinu dana kasnije. Iniesti je već dvadeset godina u Barceloni i nesumnjivo je legenda kluba, pa logično smatra da bi trebao imati prioritet pred igračima koji su praktički tek došli u klub.

Navodno je nezadovoljan i planom raspodjele minuta trenera Luisa Enriquea. Iniesta je tek 18. igrač Barcelone po broju upisanih minuta u ligaškim utakmicama. U osam kola nastupio je u četiri utakmice i proveo tek 226 minuta na travnjaku. Enrique „dozira“ Iniestu, a ovaj misli da treba igrati znatno više i da još nije za staro željezo.

Iniesti istječe ugovor 2018., tada će napuniti 34 godine, a Barcelona mu navodno nudi produženje ugovora na još dvije, dok on traži još tri godine. Naravno da je glavni prijepor plaća. Iniesta trenutačno ima oko 18 milijuna bruto godišnje i navodno želi povećanje ugovora u skladu s povišicama koje će dobiti ili su dobili najbolji igrači, prije svih Suarez i Neymar. I tu nastaje problem, jer Barcelona već ima goleme izdatke na ime plaća svojih profesionalaca, koje jedu najveći dio budžeta, a dodatne ekstremno visoke povišice dovele bi je u nezgodnu financijsku situaciju.

Pep Guardiola budno motri situaciju i spreman je uskočiti ako se Iniesta i Barcelona ne uspiju dogovoriti. Manchester City je spreman platiti praktički koliko traži i to mu je navodno već dano na znanje, a nakon što odradi godinu ili dvije na Etihadu, mogao bi zaključiti karijeru u njujorškoj podružnici ili Kataru za još veću ili sličnu plaću. Dakle, Iniesta bi imao osiguranu astronomsku plaću u narednih pet-šest godina ili koliko već bude htio igrati.

Simptomatičan je trenutak kada je plasirana ova informacija. Možda je Iniesta shvatio da se ne isplati biti „dobrica“ pa se poslužio oprobanim receptom većine svojih kolega. Nazovite to kako hoćete, ucjenom, pritiskom ili licitiranjem, ali ovakva taktika obično poluči rezultate. Kako god, Iniesta ima jake karte u rukama, a Barceloni je sljedeće ljeto zadnji vlak da na njemu zaradi impozantnu odštetu ako ga se odluči prodati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider