Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica odluke

Igra Reala vrti se oko Hrvata: Modrić mora biti spreman za 'el clasico'!

Luka Modrić u četvrtak je odradio prvi trening s momčadi Real Madrida nakon 95 dana izbivanja s travnjaka zbog ozljede u studenom na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske i Italije u Milanu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modrićev povratak sjajna je vijest za Carla Ancelottija i cijeli Real, ističu španjolski mediji koji su detaljno popratili jučerašnji trening Reala, na kojem je u prvom planu bio upravi hrvatski veznjak.
Plan je da se Modrić polako ali sigurno uključuje u rad s prvom momčadi. Jučerašnji trening prošao je bez ikakvih problema. Modrić je radio s Arbeloom, Nachom, Medranom, Illarramendijem, Chicaritom, Jeseom i Derikom, igračima koji su malo ili nikako igrali u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka sa Schalekom u Gelsenkirchenu.

Oduševljenje u Real Madridu: Modrić se vratio treninzima!

Španjolski mediji pišu kako je glavni cilj Ancelottija pripremiti Modrića za najveće napore do derbija s Barcelonom na Camp Nou. „El clasico“ je na rasporedu 22. ožujka, s početkom u 21 sat. Ta bi utakmica možda mogla odlučiti o novom prvaku. Do tada će se Modrića postepeno dizati, posebice kroz utakmice za koje se smatra da neće biti prezahtjevne za Real. Modrić vjerojatno neće dobiti neku zapaženu minutažu protiv Villarreala i Athletica, utakmice se igraju 1. i 7. ožujka, ali bi mogao ozbiljnije participirati u uzvratnoj utakmici sa Schalkeom.

Španjolski mediji slažu se da ne treba očekivati brzohodan povratak Modrića u staru u formu. Ističu da je zadobio kompliciranu ozljedu koju je tretirao kod nekoliko liječnika, od madridskih specijalista i Mikela Sáncheza iz Vitorije, koji primjenjuje pionirski tretman matičnim stanicama, do kineziologa Lievena Maesschalcka i poznatog njemačkog specijaliste Müllera-Wohlfharta, liječnika njemačke reprezentacije i Bayerna.

Real je bez Modrića u momčadi odigrao 16 utakmica, izgubio je tri i jednu remizirao, s gol-razlikom 47-15. Ancelotti je bez Modrića forsirao sustav 4-4-2, a u međuvremenu su mu se ozlijedili James i Khedira, dok u Illarramendija nikada i nije stekao neko osobito povjerenje, tako da je ostao bez kvalitetnih alternativa u veznom redu. U zimskom prijelaznom roku došao je Brazilac Lucas Silva, koji je debitirao protiv Schalkea, ali Ancelottijeva neodlučnost u izboru veznjaka, dobro se to vidjelo protiv Atletica kada je u vatru radije gurnuo nezaliječenog Khediru umjesto Illarramendija, pokazuje koliko mu Modrić nedostaje i koliko se toga vrti u igri Reala oko hrvatskog veznjaka, složni su u ovoj ocjeni vodeći madridski mediji. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider