Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debitant na klupi

VIDEO Bišćan trenerska priča polusezone: Poslao kritiku staroj školi i želi kod Kloppa

Nogometna trenerska priča polusezone stiže iz zagrebačkog drugoligaša Rudeša. Debitant na klupi, Igor Bišćan, proslavio je jesenski naslov s klubom kojeg je ljetos malo tko vidio na vrhu drugoligaške karavane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekadašnji igrač Liverpoola i dalje je samozatajan, no njegov rad u Rudešu, iznimno se cijeni. Nakon drame protiv Rijeke u Kupu prije mjesec i pol dana, Rudeš je završio na naslovnicama. No, momčad Igora Bišćana u njegovoj debitantskoj sezoni igra najbolji nogomet u drugoj ligi cijelu polusezonu i zasluženo je prva ispred Solina i Gorice.

''Bez obzira na broj bodova i na sve drugo i pozicije na tablici, čak i da nismo završili prvi na tablici i da smo imali par bodova manje, ja bih bio super sretan'', rekao je Igor Bišćan.

Karakteran kao igrač i šutljiv izvan terena. Bišćan se nije promijenio ni kao trener. Evo i zašto.

''Kod nas još uvijek prevladava mišljenje da trener mora bit strog i da ga se igrači čak trebaju i plašiti. Prošlo je to vrijeme, pogotovo vani. Možemo reći da su to sve neke jake osobnosti, jaki personality i koji su jako rano riješili egzistenciju i nećeš ništa postići ako ćeš igrati na kartu nekog autoriteta i straha'', objasnio je bivši igrač Dinama.

U upravi su, naravno, prezadovoljni

''Igor je totalno drugačiji od drugih, kakav je i moto kluba. Uvjerljivo igra na najlošijem terenu u 2. ligi i nikad se nije požalio na njega. Kad se pobjedi nije se pobijedilo jer je momčad njega poslušala u svlačionici, kad se izgubi nije se izgubilo jer je bila kardinalna greška obrane ili krađa suca, nego svi pobjeđuju i svi gube'', objasnio je Tomislav knežević.

U klubu još ne žele potvrditi informaciju da je za ulaganje spreman španjolski Alaves, no u upravi priznaju da s ovom infrastrukturom i uvjetima klub nema što tražiti u prvoj HNL.

''Trenutno kakva je sad situacija nismo spremni'', rezonirao je Knežević.

S druge strane, Bišćan traži rupu u kalendaru ne bi li otišao na educiranje kod nekog trenerskog velikana, recimo Klopa u njegovom Liverpoolu.

''To je nešto što bi svaki mladi trener trebao napraviti pa tako i ja. E sad hoću li imati vremena i mogućnosti i kako to uklopiti u obveze, nisam siguran'', rekao je Bišćan te nadodao:

''Treneri poput Guardiole, Kloppa ili Simeonea, koji su iskočili u zadnje vrijeme, koji svoj karakter mogu prenijeti na momčad mogu poslužiti kao primjer nama mladim trenerima.''

Možda i Bišćan, s obzirom na to kako je krenuo u trenersku priču, jednoga dana bude u njihovoj kategoriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider