Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Englezi 'plivaju' u novcu

Grafika koja mnogo govori: Velika nepravda Reala i Barcelone!

Klubovi u najjačim europskim ligama veliki dio budžeta pokrivaju novcem od televizijskih prava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najviše novca dobivaju klubovi s Otoka, jer engleska Premierliga kao najatraktivnija i najgledanija u tv-prijenosima ubire i najviše novca od televizija diljem svijeta. Ukupno su za sezonu 2013./2014. engleski klubovi dobili milijardu i 875 milijuna eura, više nego dvostruko u odnosu na prve pratitelje.

Na drugom je mjestu Serie A s 846 milijuna eura, a na trećem Primera u kojoj vlada ogroman nesrazmjer - od ukupnih 755 milijuna eura čak 280 otpada (po 140) na Real i Barcelonu. Daleko iza su Bundesliga (495 milijuna) i Le Championnat (488).

Na prvi pogled ove ljestvice daju se primijetiti brojne nelogičnosti. Primjerice, sva tri kluba koja su prošle sezone ispala iz engleske Premierlige dobila su dvostruko više novca nego Bayern i više nego 18 klubova iz Primere.

Također, Atletico Madrid je kao prvak dobio gotovo 100 milijuna manje njego Real i Barca, a sve zahvaljujući unaprijed potpisanim ugovorima.

Premierliga će ovog ljeta potpisati nove, dugoročne cijene za prijenose svojih utakmica. Kako je krenulo - tko zna, možda Englezi probiju magičnu granicu od dvi milijarde eura po sezoni...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider