Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvjezdani transferi

Barca otima Realu i Atleticu najveće nade: 'Kraljević' koji obožava Messija

Katalonski mediji spekuliraju kako jedan od glavnih kandidata za predsjednika Barcelone Josep Maria Bartomeu namjerava dovesti spektakularno pojačanje iz Real Madrida.

Josep Maria Bartomeu, posljednji predsjednik Barcelone i jedan od glavnih kandidata za čelno mjesto katalonskog ponosa, za sada odbija imenovati pojačanja koja namjerava dovesti ako pobijedi na predstojećim predsjedničkim izborima.

ManUtd poslao poruku Realu: Za De Geu morate nam dati Modrića!

„Kao i svi predsjednički kandidati i ja pratim tržište te imam u vidu moguća pojačanja “, kazao je Bartomeu i zagolicao maštu Barcinih navijača na otvorenju svojeg izbornog stožera u centru Barcelone.
„Dobro je da se tijekom kampanje spominju moguća pojačanja, jer to predsjedničku utrku čini uzbudljivijom“, kaže Bartomeu i dodaje kako su izbori još daleko (sredina srpnja) i da ima vremena za objave.

Koke na meti Bartomeua

Na konkretno pitanje namjerava li dovesti veznjaka Atletico Madrida Kokea, kako se ovih dana spekulira, simptomatično odgovara:
„Ne želim o imenima.“
Bartomeu nije potvrdio, ali ni demantirao kuloarske priče. Dodao je da ne želi ulaziti u ratničke polemike s drugim kandidatima te da ne želi politizirati klub.
„Mi smo Katalonci, naši korijeni su katalonski, to je naša zemlja i nije sporno da radimo za katalonsku stvar, što se svaki put dobro vidi na Camp Nouu. Međutim, nikada se nisam miješao u politiku, jer cijenim neovisnost kluba u ekonomskom, medijskom pa i političkom smislu“, podcrtao je Bartomeu.

Koke je samo jedno od velikih imena koja se vrte u orbiti oko izbora za predsjednika Barcelone. Puno prašine podigle su spekulacije kako je zvijezda Real Madrida Sergio Ramos na meti nekih predsjedničkih kandidata. Nakon nekoliko tjedana žestoke polemike, jedan od kandidata Jordi Majo javno je potvrdio da namjerava dovesti Ramosa te da je već kontaktirao njegove emisare.

Ramos prema ManUtd-u

Budući da se priča poklopila s Ramosvim višemjesečnim odbijanjem produženja ugovora s Realom i sukobima s predsjednikom Reala Floretinom Perezom, koji je odbija uvesti Ramosa u elitni platni razred „kraljevskog kluba“, te jasnim naznakama kako Ramos ovoga ljeta namjerava napustiti Santiago Bernabeu, nije teško zaključiti da je izazvala veliku buru u Španjolskoj. Naposljetku se javio Ramosov brat i menadžer Rene demantiravši da Sergio namjerava preći u Barcelonu, ali je potvrdio da razmišlja napustiti Real te da ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Isco – stara Barcina ljubav

U prvom redu stoji Manchester United koji se već mjesecima u španjolskim medijima spominje kao jedan od najozbiljnijih prosaca. U posljednjih nekoliko dana to je postala top tema engleskih medija. Tek što se slegla prašina oko Ramosa, otvorile su se nove-stare spekulacije na najužarenijoj trasi Santiago Bernabeu – Camp Nou. Neki katalonski mediji spekuliraju kako je zapravo glavni Bartomeuov pik i adut za pobjedu na izborima, Isco Alarcon, a tek onda Koke.

Isco je stara Barcina ljubav. Katalonci su ga žarko htjeli još dok je igrao u Malagi, no Real je bio brži i konkretniji. Isprsio se s 30 milijuna eura i doveo ga na Bernabeu. Tijekom bitke za Isca katalonski mediji tvrdili su da kako mladi igrač simpatizira Barcelonu, a kao dokaz objavili su njegovu fotografiju u Barcinu dresu.

Zbog te fotografije Isco se morao opravdavati madridskoj javnosti na predstavljanju nakon potpisa ugovora s Realom.
Kako god, Isco je završio Realu, tamo je već dvije sezone, no njegova karijera nije krenula putem kojim se očekivalo. Mnogi su mišljenja kako je Isco najveća nada španjolskoj nogometa, međutim, nije tajna da je nezadovoljan statusom u Realu. Dao je naslutiti kao je očekivao više. Pokraj Balea, Modrića, Jamesa i Kroosa nije mogao doći do izražaja, a pitanje je hoće li mu se situacija poboljšati u sljedećoj sezoni?

Psa nazavao po Messiju

Prije nekoliko tjedana Isco je u jednom intervjuu priznao kako ima psa kojem dao ime Messi, što je za navijače Barcelone još jedan dokaz koliko simpatizira njihov klub. Katalonci su ga htjeli dok je još bio u Malagi zbog toga što se stilom igre i tehničkim karakteristikama savršeno uklapa u Barcinu filozofiju igre. Što se toga tiče, situacija se nije promijenila. Mnogi su mišljenja kako bi Iscu Barca znatno više odgovarala nego Real, te da bi na Camp Nouu dobio prostor i povjerenje za daljnji razvitak.

Ako je Ramos previše vezan za Real i njegove navijače da bi se odlučio na prelazak u redove najvećeg i najmrskijeg rivala, teško da se to može reći za Isca. On tek drugu sezonu u Realu i ne može se reći da je pustio duboke korijenje. No, to ne znači da ga je lako iščupati s Bernabeua. Odštetna klauzula iznosi 150 milijuna eura. Jasno da Barcelona ne namjerava to platiti, ali spekulira se da bi Bartomeu bio spreman iskrcati 50 do 60 milijuna. S „tripleteom“ u džepu i objavom da dovodi spektakularno pojačanje iz Reala, Bartomeu bi bio na milimetar od pobjede na izborima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider