Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dao im samo godinu

VIDEO Pokušajte ostati ravnodušni: Sve je stalo kako bi se odala počast nogometnom revolucionaru

Predivne scene viđene su u četvrtak na prijateljskoj utakmici u Rotterdamu gdje se odala počast preminulom Johanu Cruyffu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Emotivne scene viđene su u četvrtak navečer za vrijeme prijateljske utakmice Feyenoorda i Sparte. Kada je na semaforu krenula teći 15. minuta, odnosno upalila se brojka 14, sve je stalo u spomen na legendu nizozemskog i svjetskog nogometa Johana Cruyffa.

Navijači na tribinama su ustali na noge, nogometaši su stali igrali na punu minutu kako bi odali počast Cruyffu koji je izgubio bitku s rakom. Svi su počeli pljeskati i skandirati njegovo ime. Scena koja bi 'otopila i najhladnije srce'.

Cruyff je svoju bogatu igračku karijeru, koja je trajala dugih 20 godina, okončao upravo u Feyenoordu, najmrskijem suparniku Ajaxa za koji je prethodno igrao u dva navrata (11 godina). Odigrao je svega godinu dana u klubu iz Rotterdama, no isti mu to nikada nije zaboravio.

"Johan Cruyff (68) preminuo je u miru u Barceloni, okružen članovima obitelji, nakon teške borbe s rakom", objavljeno je u četvrtak na službenoj internetskoj stranici jednog od najboljih nogometaša u povijesti i utjecajnog nogometnog trenera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider