Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliko iznenađenje

Škoti poludjeli: Hrvat na čelu senzacije pretkola Europske lige!

Škotski Hearts oprostio se od Europe već u 2. pretkolu i to od senzacije dosadašnjeg dijela natjecanja – Birkirkare.

Dražen Besek i Birkirkara jašu dalje. Nakon što su u 1. pretkolu iznenadili i izbacili Široki brijeg (1:1 na Pecari, 2:0 na Malti), u sljedećem su kolu šokirali još jednog favorita - škotski Hearts. Treći klub malteške lige slavio je u Edinburghu s 2:1 nakon 'nule' na Malti i šokirao škotske navijače i medije.

Domaćin je u prvih 45 minuta promašio i kazneni udarac, a u 55. minuti škotske je navijače zaledio austrijski Hrvat Christian Bubalović. Maltežanin Edward Herrera je 12 minuta kasnije povisio na 2:0, a konačni rezultat postavio je Conor Sammon u 74. minuti.

Igrači Heartsa ispraćeni su s terena Tynecastle stadiona gromoglasnim zvižducima jer nakon 0:0 u prvoj utakmici malo tko je očekivao ovakav rasplet i ispadanje Škota. Izvještaji otočkih medija hvale organiziranu igru Maltežana, što je potvrda dobrog rada hrvatskog stručnjaka.

Besek napravio malo čudo

Pod vodstvom Dražena Beseka Maltežani su zasad najveća senzacija pretkola Europske lige. Široki brijeg i Hearts veliki su skalpovi za Birkirkaru koju u sljedećoj rundi čeka ipak najteži protivnik, ruski Krasnodar kojeg je u prijateljskom susretu nedavno pobijedila vinkovačka Cibalia.

Ako ste mislili da je za ovaj uspjeh zaslužan legendarni Talijan Fabrizio Miccoli, prevarili ste se jer se on umirovio u dresu Birkirkare prošle godine, nekoliko mjeseci nakon dramatičnog ispadanja na penale od West Hama u 2. pretkolu kolu EL-a.

Besek, koji je na Malti nešto više od šest mjeseci, u Birkirkari vodi igrače iz nekoliko zemalja, ali ipak se većinom radi o domaćim nogometašima. Na vratima je hrvatski vratar Miroslav Koprić koji je na Maltu stigao iz Lučkog, a prije deset godina je bio u Varteksu.

Osim spomenutog Bubalovića, od stranaca su tu još bili Slovenac Vito Plut te srpski nogometaši Srđan Dimitrov i Predrag Jović, dok je još jedan Hrvat Bruno Marotti bio na klupi. Ostali heroji iz Edinburgha su domaći dečki, ali sigurno je hrvatski stručnjak najzaslužniji za ovaj veliki uspjeh.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider