Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uložili ozbiljan novac

Novi Dinamov Brazilac uči hrvatski: Hoće li biti pun pogodak?

Marcos Guilherme ove je zime stigao u Dinamo i najavljen kao veliko pojačanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marcos Guilherme 21-godišnji je krilni igrač koji je prije godinu i pol slovio za jednu od budućih brazilskih zvijezda. No, karijera se (zasada) nije razvila u tom smjeru. Ipak, mladi Brazilac uvjeren je da će se prelazak u Dinamo pokazati punim pogotkom.

Ovaj Brazilac jedan je od najbržih nogometaša koje je Dinamo ikad imao. Kao brzo krilo igrao je za mladu brazilsku reprezentaciju uz bok Gabrielu Jesusu, sada igraču Manchester Cityja.

I njegu su prognozirali sličan bogati transfer, no njega je put odveo u Dinamo.

"Dinamo je također veliki klub u Europi. Oni su u još većim klubovima, ali svatko ima svoju priču i svoj put. Navijam za njih, želim im sve najbolje, ali ja sam zadovoljan trenutnom situacijom", izjavio je Guilherme za Dnevnik Nove TV.

"Molim za malo strpljenja"

Njegova trenutačna tržišna vrijednost je 4.5 milijuna eura što pokazuje da je i dalje na visokoj cijeni. Po tome je već sada drugi najvrjedniji igrač Dinama, iza Ante Ćorića, a uz bok sjajnom Soudaniju.

"Znam da svi očekuju mnogo od mene i zato molim za malo strpljenja jer svakom igraču treba neko vrijeme da se prilagodi na novu sredinu. Ja se nadam da ću uzvratit dobrim igrama što prije."

Mladi Brazilac najviše vremena provodi sa Sammirom, od kojeg je i saznao koliko je zahtjevan zadatak pred ovom momčadi Dinama - poništiti Rijekinih 6 bodova.

"Znam kakva je situacija. Znam da je Dinamo osvojio 11 uzastopnih naslova, a da sada Rijeka ima 6 bodova više. No, osjećam da su svi igrači jako koncentrirani na to da Dinamo ponovno bude prvak."

Dinamo je uložio ozbiljan novac u ovog mladog Brazilca. Samo za posudbu od godinu i pol, uložio je milijun do milijun i pol eura. A, naravno, tu je još ostatak eventualnog transfera.

"Spreman sam na mukotrpni rad"

Sve to za igrača koji je u tri sezone u svom brazilskom klubu, Atleticu Paranaenseu upisao 86 nastupa, te po 8 golova i asistencija. I to je ozbiljna statistika za jednog mladog igrača, no problem može biti što je u posljednjoj sezoni najmanje igrao i najslabije zabijao.

No, bez obzira na to, Marcos je upoznat s brojnim bogatim transferima Dinamovih igrača.

"Tako je. To je i jedan od razloga zašto sam se odlučio za Dinamo, i zato sam spreman na mukotrpan rad kako bih napredovao u Dinamu."

A već je naučio nekoliko hrvatskih riječi, ostavio dojam pravog profesionalca i mogao bi biti puni pogodak Dinama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider