Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav peh

Guardiola se drži za glavu, ostao bez novog ljubimca na dva mjeseca

Gabriel Jesus je sjajno krenuo u dresu Manchester Cityja, a onda je nešto puklo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treću prvenstvenu utakmicu u nizu počeo je Gabriel Jesus u prvih 11 Manchester Cityja, no pobjedu protiv Bournemoutha nije dočekao na terenu. U prvom dijelu utakmice Brazilac je počeo šepati, pokušao odigrati još koju minutu, ali nije išlo.

Pojedini sportski novinari koji imaju izvore bliske Jesusu počeli su tvitati kako je pregled dan nakon utakmice pokazao kako bi 19-godišnjak mogao biti izvan terena dva do tri mjeseca. Zadobio je rupturu pete metatarzalne kosti stopala i trebao bi se vratiti na samom kraju sezone.

Velik je to udarac za ambicije Cityja jer ovaj je mladić odmah pokazao kako će biti veliko pojačanje za momčad Pepa Guardiole. On je vrlo brzo postao njegov novi ljubimac, a kako i ne bi kad je u prve tri utakmice postigao tri pogotka.

Zbog njega je i jedan Sergio Aguero preselio na klupu što je samo po sebi mala senzacija. Guardiola je imao hrabrosti to učiniti i čak nije demantirao vjerojatan odlazak Argentinca ovog ljeta. No sada se sve okreće i Aguero će opet dobiti priliku pokazati Pepu da nije igrač za klupu.

Budućnost je ipak na strani Gabriela Jesusa koji će činiti paklenu navalu Man Cityja u narednim sezonama. Uz Raheema Sterlinga i Leroyja Sanea koji su tek koju godinu stariji od njega, Jesus bi se mogao prometnuti u jednu od najvećih zvijezda Premierlige.

Nedavno ga je Ronaldinho svrstao uz bok brazilskih majstora iz 21. stoljeća, a mediji u Barceloni i Madridu i dalje se čude kako su dva najveća kluba današnjice izgubile bitku za ovog igrača.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider