Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treća sreća

Dinamo poslao Hajduku dopis: Na Maksimiru opet 'crne liste' za Torcidu?

Najveći derbi hrvatskog sporta igra se ove subote na Maksimiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo i Hajduk s početkom u 17:00 u subotu igraju u sklopu 34. kola HNL-a.

Dva zadnja derbija na Maksimiru registrirana su rezultatom 3:0 za Dinamo. U posljednjem kolu prošle sezone sudac Ivan Bebek je napravio presedan u povijesti europskog nogometa i pri rezultatu 1:0 za Dinamo prekinuo utakmicu zbog skandiranja Torcide na račun HNS-a i Zdravka Mamića, a još su svježa sjećanja na 22. studenog kada derbi nije odigran jer je Hajduk odbio nastupiti. Splićani su se time solidarizirali sa svojim navijačima kojima je Dinamo odbio prodati ulaznicu zabranivši im ulazak na stadion iako nisu imali zabranu dolaska na utakmice.

Dio pripadnika Torcide našao se na tzv. crnim listama Dinama koji je to pravdao člankom 32. stavkom 7. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima u kojem stoji: "Organizator športskog natjecanja ili ugovorni distributer odbit će prodati ili dodijeliti ulaznicu za određeno natjecanje osobi za koju raspolaže saznanjima da se ranije protupravno ponašala te će poduzeti mjere za onemogućevanje pristupa na prostor športskog objekta toj osobi."

Na taj način moguće je da 'crnoj listi' završe i navijači koji ne samo da nikad nisu imali zabranu dolazaka na utakmice nego nikad nisu kažnjavani uopće, poput primjera navijača Hajduka Mislava Jukića.

Uoči subotnje utakmice, za koju se nadamo da će se konačno odigrati svih 90 minuta, u Hajduk je iz Dinama stigla obavijest koju potpisuje direktor Modrih Tomislav Svetina. Obavijest se tiče organizacijskog protokola, a prenosimo ju u cijelosti.

"GNK Dinamo ima, u skladu sa Zakonom o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Pravilnikom o sigurnosti HNS-a personaliziranu prodaju ulaznica za svoje utakmice. To u naravi znači da se za svakog kupca vode detaljni zapisi o prodaji tj. ulaznice se prodaju uz predočenje važećeg osobnog dokumenta.

To se odnosi na kupnju ulaznica za sve tribine stadiona Maksimir. Za vaše navijače osigurali smo posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, u vremenu od 14.00 do 17.45 sati. Naglašavamo da postoji mogućnost kupnje ulaznica u pretprodaji od 12. svibnja 2015. godine putem interneta čime želimo u bitnome olakšati kupnju navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske.

Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja ili koji ne ispunjavaju uvjete sadržane u članku 32. stavak 7. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Ulazi u stadion otvaraju se u 15.30 sati. Naša redarska služba će sukladno zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnosti osobnog dokumenta sa podacima o nositelju ulaznice. Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument ili kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od pokazanog dokumenta.

Isto tako, redarska služba će poduzimati mjere kojima će se osigurati da gledatelji ulaze na pravilnom dijelu stadiona, ne unose u stadion nikakve predmete i/ili supstance koji bi se mogli koristiti u djelima s elementima nasilja, alkohol, drogu, pirotehnička sredstva, transparente s obilježjima bilo kojeg oblika nesnošljivosti, diskriminacije, uvreda i poticanja na mržnju te općenito poduzeti sve mjere usmjerene prema suzbijanju kršenja članka 4. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

GNK Dinamo je osigurao tzv. sterilnu zonu na Borongaju za vaše navijače, u neposrednoj blizini ulaza na južnu tribinu stadiona Maksimir, a policija će izvršiti sigurni prihvat i njihovu prepratu u sterilnu zonu i na stadion", najavili su iz Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider