Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
o napadu kod macole

Kovač opisao što se dogodilo: 'Pričao sam s tim dečkima, pokušao smiriti strasti'

Predstavnici HNS-a u Splitu dogovaraju detalje oko organizacije utakmice Hrvatska – Italija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi sastanak HNS-a i Hajduka dogodio se u Splitu. Sedmeročlana delegacija HNS-a danas je na putu do Poljuda dobila i policijsku pratnju nakon jučerašnjeg sramotnog napada male skupine huligana na odmorištu Žir na autocesti.

Maloljetnik jedan od dvojice uhićenih torcidaša: 'HNS naletio na 'emotivce'

Izbornik Niko Kovač u ovoj je delegaciji kako bi izabrao smještaj za njegove nogometaše u lipnju kada će Hrvatska dočekati Italiju, nažalost pred praznim tribinama Poljuda. No, i Bugarska u listopadu također stiže u Split pa će izabrani hotel u dva navrata biti domaćin našim reprezentativcima.

Kovač opisao što se dogodilo

Nakon sastanka pred novinare je izašao izbornik Niko Kovač. Svi su htjeli iz prve ruke čuti što se dogodilo točno jučer na autocesti.

''Oni su nas pokušali izazvati, ali mi smo bili mirni. Prišli smo dečkima, pričao sam s njima, bili su na utakmici u Rovinju. Ne znam čija su obilježja imali, ali znate tko je igrao u Rovinju. Pokušao sam smiriti strasti, nije bilo jednostavno, koliko-toliko dobro je prošla situacija'', rekao je Kovač i dodao:

''Došla je policija, rekli smo što smo vidjeli i doživjeli, ne bih htio puno više ulaziti u tu priču. Želim reći da se tome svi trebamo suprotstaviti, ne samo mi, ne samo država, ne samo nogomet nego i vi novinari jer to nije navijanje i voljeli bismo da to što prije iskorijenimo.''

Osim izbornika, na Poljud su stigli i izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, glasnogovornik Tomislav Pacak, jučer fizički napadnuti Nikša Martinac te match manager Alan Balen i team managerica Iva Olivari.

Hajduk na sastanku predstavljao predsjednik Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani i direktor stadiona Jakša Radnić.

Brbiću ostaje kazna, ali...

Damir Vrbanović je nakon sastanka istaknuo kako jučerašnji incident neće biti zaboravljen, ali kako neće narušiti odnose sa Splitom u kojem HNS unatoč UEFA-inoj kazni sprema nogometnu feštu izvan stadiona.

''Bit će još sastanaka. Grad Split nam je izašao u susret jer planiramo puno aktivnosti u gradu. Bit će fešta oko stadiona. Vjerujem kako je ovo početak rješavanja stanja s Hajdukom. Oni su se ogradili od izgrednika i ispričali za napad'', rekao je Vrbanović.

Također, potvrđena je suspenzija predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću. No, da ista postoji samo 'na papiru' govori i činjenica da je Brbić sjedio na sastanku, a to da je uistinu suspendiran ne bi to smio. Predsjednik Hajduka je jučer bio i na službenoj press konferenciji s Goranom Vučevićem, a kazna mu brani bilo kakve medijske istupe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider