Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakvi monstrumi

Cristiano Ronaldo srušio novi rekord, Luis Suarez ga prestigao i ušao u povijest

Cristiano Ronaldo svojom je novom čudesnom sezonom po tko zna koji put ušao u povijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nitko u povijesti nogometa nije to napravio. Cristiano Ronaldo postao je prvi nogometaš koji je u šest uzastopnih sezona postigao barem 50 pogodaka za svoj klub u svim natjecanjima. Dokazao je još jednom kako mu rijetko tko može konkurirati u zabijanju protivničkim vratarima.

Po sezonama to je izgledalo ovako, a u aktualnoj je sezoni ostalo i finale Lige prvaka:

2010/11 – 53
2011/12 – 60
2012/13 – 55
2013/14 – 51
2014/15 – 61
2015/16 – 50

Ipak, u ovom još jednom Ronaldovom rekordu i uspjehu postoji jedan 'ali' koji se spominje u svjetskim medijima. Od svih tih sezona, a bilo ih je ukupno sedam, Portugalac je Real Madridu donio tek jedan jedini naslov prvaka i jednu Ligu prvaka. Krajem mjeseca imat će priliku za još jedan europski naslov, ali i to je premalo za navijače Reala (koji ne moraju biti i Ronaldovi obožavatelji).

Mijenjali bi oni sve te Cristianove rekorde i tri Zlatne lopte za pokoji naslov u domaćem prvenstvu gdje moraju gledati kako najveći rival Barcelona, pa čak i Atletico, dižu trofeje umjesto njihovih ljubimaca.

Zanimljivo, Ronaldo ove sezone nije uspio postati najbolji strijelac Primere. Čak pet golova više, ukupno 40, zabio je Luis Suarez nakon hat-tricka Granadi i tako postao prvi nogometaš nakon Huga Sancheza 1990. godine koji je zabio makar 38 pogodaka, a da to naravno nije ni Messi ni Ronaldo.

Osvajač ovosezonskog trofeja Pichichi i, uz baš Ronalda, veliki kandidat za osvajanje Zlatne lopte za ovu godinu, ušao je u društvo najvećih strijelaca Primere. Osim Messija, Ronalda i Sancheza, toliko (38) je u istoj sezoni zabio još samo legendarni Telmo Zarra 1951., iako u samo 30 utakmica.

Također, Luis Suarez je prvi najbolji strijelac Primere, a da se ne zove Messi/Ronaldo, još od Diega Forlana 2009. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider