Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
više o bitke za naslov

Ronaldo komentirao Barcin penal, pa uvrijeđen napustio presicu

Cristiano Ronaldo bio je 'zvijezda' konferencije za novinare uoči utakmice Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas su na rasporedu druge dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, a na Olimpicu u Rimu se sastaju Roma i Real Madrid. Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane bili su 'gosti' konferencije za novinare uoči utakmice, na kojoj je portugalski nogometaš bio upitan za komentar jedanaesterca koji su izveli Lionel Messi i Luis Suarez.

"Bit ću vrlo kratak. Znam zašto je Leo to napravio. Neću reći ništa više, a vi mislite što želite", rekao je Ronaldo uz smiješak.

Barcelona je u nedjelju s visokih 6:1 slavila protiv Celte, a u toj je utakmici Luis Suarez postigao hat-trick. On i Messi su kod rezultata 3:1 i jedanaesterca za Barcelonu 'prevarili' gostujuću obranu tako da je Messi samo lagano gurnuo loptu u stranu, a Suarez ju u punom trku poslao u mrežu.

Ako se dobro pogleda ponovljena snimka iz šireg kuta pogodak nije trebao biti priznat, jer je Suarez, prije nego li je Messi dotaknuo loptu, ušao u kazneni prostor gostiju. To znači da bi pogodak trebao biti poništen, no sudac to nije vidio ili nije želio vidjeti. U svakom slučaju Messi i Suarez su postigli pogodak o kojem i dan danas bruje svi.

Razlog zbog kojeg je Messi to napravio, a o kojem priča Cristiano Ronaldo, je vrlo vjerojatno ljestvica najboljih strijelaca Primere. 'Hat-trickom' protiv Celte Suarez je stigao do 23 pogotka u prvenstvu, te sada ima dva više u odnosu na Ronalda i četiri više od Karima Benzeme. Messi je tek na 13, a Neymar, za kojeg je navodno bio namijenjen jedanaesterac, a ne za Suareza, je na 17 pogodaka.

U svakom slučaju Suarez se pobrinuo da se za još jedan pogodak udalji od trenutno prvog pratitelja u utrci za 'Pichichi' - naslov najboljeg strijelca u Primeri.

Nedugo nakon toga atmosferu je u potpunosti pokvario jedan od novinara, koji je upitao Ronalda kako komentira činjenicu da od 29. studenog nije zabio pogodak u gostima.

"Tko je zabio više golova u gostima od mene otkako sam stigao u Španjolsku? Navedi jednog igrača koji je zabio više od mene. Nemaš odgovor? U redu. Hvala", rekao je ljutiti Portugalac, pa napustio konferenciju za novinare što je prilično nasmijalo trenera Zidanea.

Činjenica je da se Ronaldo često pogubi u najvećim i najbitnijim utakmicama, pogotovo u gostima. Ove sezone je zabio 11 pogodaka u gostima u Primeri i Ligi prvaka, ali je zabijao u svega pet utakmica. Pet je zabio Espanyolu, po dva Malmöu i Šahtaru, te po jedan Eibaru i Celti. U posljednje četiri prvenstvene utakmice u gostima Ronaldo nije tresao suparničku mrežu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider