Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostanak primaran, ali...

Slaven Belupo se pojačao u zadnji čas: Mogu li do finala Kupa?

Posljednjeg dana prijelaznog roka bili su vrlo aktivni u podravskom prvoligašu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči nastavka sezone trojica nogometaša stigli su u Slaven Belupo. Ugovore s koprivničkim prvoligašem potpisali Soren Christensen i Mario Burić, a treninzima se priključio i Nikola Pokrivač.

Christensen je ofenzivni veznjak koji će u lipnju proslaviti 30. rođendan, svojedobno je bio veliki talent danskog nogometa i skupio je ukupno 50 nastupa u uzrastima od U-15 do U-21.

Karijera mu ipak nije išla očekivanim smjerom pa iz Norveške stižu u Podravinu gdje se nadaju da bi mogao Slavenu pomoći u izazovima koji slijede u iduća tri mjeseca. Potpisao je ugovor do kraja ove sezone s mogućnošću produljenja na još godinu dana.

Mario Burić također je veznjak, ali znatno defenzivniji i pet godina mlađi od Christensena. U Slaven je došao iz slovačkog prvoligaša Zlate Moravce, a prethodno je igrao u Zmaju iz Makarske te Lučkom i LASK-u.

Što se tiče Pokrivača, on je koprivničkim ljubiteljima nogometa zasigurno najpoznatije ime. Igrač s 15 nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Nedavno je navršio 30 godina, ali još nije registriran za Slaven jer se čeka dokumentacija iz Maccabi Petah Tikve, posljednjeg kluba u kojem je pokušao revitalizirati svoju karijeru.

Dovođenjem trojice veznjaka, te raniju akviziciju bivšeg Hajdukova vratara Gorana Blaževića, u Slavenu prvenstveno žele izbjeći situaciju iz 2014. kada su u HNL-u završili pretposljednji na ljestvici i morali igrati kvalifikacije za ostanak protiv Cibalije.

Nakon subotnjeg poraza od Hajduka ostali su na sedmoj poziciji, ali sa samo jednim bodom viška u odnosu na Istru 1961 i Osijek.

Tu je i polufinale Kupa, u kojem će Slaven Belupo igrati protiv Rijeke. Riječani jesu favoriti, ali Željko Kopić i njegovi igrači pokušat će im maksimalno otežati željeni plasman u finale, tim više jer se uzvrat igra u Koprivnici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider