Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I bod bi bio dobar. Ili?

Čačića ne brinu ozljede, a otkrio je i dio taktike za Island

Hrvatsku ove nedjelje na Islandu čeka izravni obračun za prvo mjesto u skupini

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je na Island, a izbornik Ante Čačić je uoči puta naglasio kako je uvjeren da će njegovi igrači učiniti sve da pobjedom zaokruže sezonu.

"Utakmica je zahtjevna, a bodovi su nam potrebni. Domaćin je jako kvalitetan, ima konstantu dobrih igara, krasi ga kompaktnost, momčadska igra i upornost tijekom svih 90 minuta. Imat će i veliku podršku s tribina jer Hrvatska je svima veliki motiv", rekao je Čačić i otkrio dio plana igre:

"No, pokušat ćemo se nametnuti i dominirati, pogotovo sa našim vrsnim igračima u sredini terena."

U prijevodu, Hrvatska će što više inzistirati na posjedu lopte, a što će se iz toga izroditi, ostaje nam da vidimo.

Izbornik Čačić ističe da Hrvatska ima ambicija i entuzijazma, te da će igrači učiniti sve kako bi pobjedom zaokružili sezonu.

"Modrić i Mandžukić su trebali odmor"

Popisu ozlijeđenih reprezentativaca uoči ovog dvoboja pridružio se vratar Danijel Subašić zbog problema s Ahilovom tetivom, a stoper Marko Lešković dobio je udarac u kvadriceps. Također, Luka Modrić i Mario Mandžukić prije tjedan dana su igrali u finalu Lige prvaka.

"Iza njih je najduža sezona, trebali su odmor i osvježenje. No, siguran sam da će biti motivirani i da će opravdati sve pohvale i sutra u hrvatskom dresu", napomenuo je izbornik.

Hrvatska je u studenome prošle godine na praznome Maksimiru pobijedila Island sa 2:0, a oba gola zabio je Marcelo Brozović. Nakon pet kola Island ima tri boda manje od vodeće Hrvatske.

Santini: Očekujemo pobjedu

Uoči utakmice u Reykjaviku, u nedjelju u 20:45, napadač Ivan Santini je rekao da će pružiti svoj maksimum ako dobije šansu.

"Pripremili smo taktiku jer svi znaju koliko je Island nezgodan i fizički snažan. Svi smo uzbuđeni i očekujemo pobjedu. Utakmica je važna i dat ćemo sve od sebe, a onda rezultat ne bi smio izostati", kazao je Santini.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider