Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako je to moguće?

VIDEO Atomski nogomet, a bez golova: Nisu zabili ni Borussia ni Bayern!

Utakmica sezone u Bundesligi završila je bez golova, nakon fantastične predstave obaju momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 25. kolu Bundeslige jedini pretendenti na naslov prvaka, Borussia Dortmund i Bayern, odigrali su 0:0 na Signal Iduna Parku.

Bavarci su ovaj dvoboj dočekali s pet bodova prednosti u odnosu na domaćine, a razlog tome jest (uz trijumf Borussije kod Darmstadta) senzacionalna pobjeda Mainza na Allianz Areni minule srijede. Nakon ovakvog raspleta velikog derbija razmak je ostao isti što Bayern (o)stavlja u poziciju velikog favorita za titulu.

Bila je ovo jedna od najboljih utakmica ikad na kojima nije postignut nijedan pogodak. U 'luđačkom' tempu krenuli su od početka jedni i drugi, šanse i izgledne situacije redale su se pred Manuelom Neuerom i Romanom Bürkijem koji su bili na visini zadatka, za razliku od napadača svojih momčadi.

U prvom dijelu po dvije prilike sa obje strane. U 11. minuti Pierre-Emerick Aubameyang svoju 'turbo brzinu' umalo je pretvorio u vodstvo, ali njegov udarac sa 10 metara iskosa brani Neuer. U 26. minuti Aubameyang je odlično ubacio u kazneni prostor gostiju, ali loše primanje Marca Reusa omogućilo je Kimmichu da otkloni opasnost.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Bayern je imao u 27. minuti, kada je u polukontri Douglas Costa sam izašao pred vratara Borussije, koji ga je pročitao i sačuvao svoju mrežu.

Na startu drugog poluvremena, u 50. minuti, odlična prilika za Borussiju. Aubameyang se je našao oči u oči sa Neuerom, koji uspijeva obraniti, no odbijenu loptu prihvaća Mkhitaryan, ali loše puca.

U 66. minuti veznjak Bayerna Arturo Vidal iz neposredne blizine pogađa gredu, ali posljednju priliku na utakmici opet je imala Borussia. Aubameyang je ubacio na drugu stativu, ali Adrián Ramos puca glavom pored gola.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider